keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Kaikesta huolimatta päättäväisesti kohti tavoitetta!

Niinhän siinä kävi ettei työpaikkaa tippunut ja syksyllekin sovitut työt vähenivät. En silti anna sen vaikuttaa mun suunnitelmiin. Nyt säästän kaiken mahdollisen ja meinaan ensi keväänä astella klinikalle ensikäynnille itsellisenä naisena. Onneksi mun menot on aika pienet, koska jaetaan asumis- ynnä muut menot kämppiksen kanssa. Tämä kämppis on, kukapa muukaan kuin, paras ystäväni maailmassa eli ex vaimoni. Voipi olla että meille molemmille olisi järkevää ottaa vähän etäisyyttä jotta pääsee elämässä eteenpäin, mutta tällä hetkellä tämä järjestely toimii tosi hyvin.

Säästötavoitteeni on 5000€ mutta Fertinovan hinnastoa katsellen ja lääkekuluja arvioiden mietin riittääköhän se. Onko lukijoissa jotakuta joka olisi käynyt IVF:n luovutetuilla siittiöillä läpi tässä lähiaikoina? Olisi kiva saada vähän viime aikaista tietoa esim. lääkkeiden hinnoista ja IVF:ään kuuluvista toimenpiteistä. Tietysti lääkkeet ja toimenpiteet on yksilöllisiä, mutta mieluusti kuulisin omakohtaisia kokemuksia.

Tässä vuoden aikana rahan säästämisen ohella keskityn myös saamaan fyysisen kuntoni paremmalle tolalle. Viimeisten hoitojen jäljiltä sekä kaikkien vastoinkäymisten jälkeen olin niin ahdistunut, väsynyt ja allapäin että käytin vapaa-aikani lähinnä sisätiloissa turruttaen tunteeni netflixillä ja herkuilla. Painoni nousi ennennäkemättömiin lukemiin ihan huomaamattani ja kun vihdoin kömmin pahimmasta ahdistuksesta pois tajusin, että nyt on jotain tehtävä. Aloin liittymään kakennäköisiin vertaistukiryhmiin sillä tiesin, etten selviä tästä yksin. Olin niin kuntosalin painonhallintaryhmässä, psoriaattikojen sopeutumisvalmennuksessa kuin StopDia-tutkimuksessakin (joka on siis 2 tyypin diapeteksen ehkäisyyn riskiryhmissä oleville). Näiden avulla pääsin irti toivottomuuden tunteesta ja samalla tippui vuoden sisällä melkein huomaamatta kymmenisen kiloa. Nyt päätin vielä sijoittaa terveyteeni ja otin personal trainer-tunteja saadakseni vielä enemmän motivaatiota liikkumiseen ja järkevään syömiseen. Tavoitteeni on olla ensi kevääseen mennessä 20 kiloa kevyempi ja myös pitää se siellä.

Suunnitelmani suhteen olen tosi positiivisella mielellä. Rahaa on kertynyt jo tosi hyvin ja intoni sekä iloisuuteni alkaa palailla. Itsetuntoni kaipaa kyllä vielä kohentamista mutta eiköhän se tässä palaile kun aikaa menee ja vastoinkäymiset ei ole enää jatkuvasti painona niskassa.

6 kommenttia:

 1. Meille (eli vaimolle) tehtiin maaliskuussa IVF-hoito luovutetuilla siittiöillä, tosin Felicitaksessa. Kaikki perustutkimuksethan, labrat sun muut ultraukset, oli jo tehty aiempien inseminaatioiden yhteydessä. IVF:n suunnittelukäynti, hoitoon liittyvät ultraukset (kolme ultraa? siis ne millä tarkisteltiin hormonien vastetta), lääkkeet, munasolupunktio ja -viljely, sekä alkionsiirto oli yhteensä ehkä just tuon 5000 euroa.

  Vaimolle oli tosiaan tehty jo aukiolotutkimus aiemmin, sekä labroja otettu pari kertaa, niin niitä ei nyt tällä rundilla tullut kustannettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tiedosta! Ehkä pidän tuota 5000€ tavoitteena ja katselen sitten uudestaan jos näyttää siltä, että pitää tehdä jotain uusia tutkimuksia. Niin paitsi että ensikäynti ja sukusoluneuvonta täytyy varmastikkin käydä uudestaan.

   Mulle on myös tehty perustutkimukset, munatorvien aukiolotutkimus ja labrakokeita jo aiemmin. Kylläkin eri klinikalla mutta eiköhän ne tiedot voi siirtää.

   Poista
 2. Felicitaksessa maksaa IVF-hoito luovutetuilla sittiöillä ilman Kela-korvauksia noin 7000 €.

  VastaaPoista
 3. IVF tehty vaimolle viimevuoden puolella Fertiksellä ja kaikkineen päivineen about viisi tonnia. Lääkekattohan siinä tulee lääkkeiden osalta nopsaa vastaan että ei tarvii kun sen reilu 600e ite maksaa ja sitte on vaan parit eurot sen jälkeen kuluvan vuoden loppuun kelakorvattavista tropeista. Ja kyllä ne apteekissa näistä vaan korvaukset laittaa. Aukiolotutkimustahan ei tehä kun insseissä koska IVF:ssä ei oo merkitystä alkion siirron onnistumisessa onko röörit tukossa vai ei :)

  VastaaPoista
 4. P.s. Suosittelen tutustumaan VHH ruokavalioon. Toimii hyvänä laihduttimena eikä tarvii olla nälkäkiukussa :)

  VastaaPoista