torstai 22. syyskuuta 2016

Taas säästyi raskaustesti - menkat

Eipä tule vauvaa toukokuussa. Itseasiassa vaimon menkat alkoivat jo eilen, mutta en ehtinyt enkä jaksanut kirjoitella. Kiitos hirveästi kaikille tuesta ja tsempistä! Lämmittää mieltä ajatella, että jossain siellä joku muukin toivoo meidän saavan sen lapsen jo.

Mulla on vaihtelevat tunteet. Periaatteessa ei tunnu niin pahalta kuin silloin kun itse olin vaimoni asemassa. Nyt poissa on itsesyyttely, häpea ja epäonnistumisen tunne. Tilalla on kuitenkin voimattomuus ja huoli puolisosta. Toisaalta samalla mielessä nakertaa pelko siitä tuleeko sitä lasta koskaan. Mitä jos vaimolla on yhtä hankalaa kuin mulla ja kaikkein todennäköisin pelko on se, että meillä vaan ei ole enää varaa jatkaa tällä tahdilla hoidoissa ravaamista. Nytkin olen ihan ihmeissäni mistä sitä rahaa on riittänyt tähänkin saakka.

Eilen tuli muutenkin ikäviä uutisia. Hyvän ystäväni, minua muutaman vuoden vanhemman, siskon syöpä on uusiutunut ja äidiltäni otettiin juuri ohutneulanäyte rinnassa olevasta kyhmystä. Istuin bussissa matkalla kotiin ja koin lähes paniikinomaista pelkoa kaiken rakkaan ja tärkeän menettämisestä. Siihen kietoitui tietysti isäni kuolema ja tämä (sanon sen nyt ensimmäistä kertaa) lapsettomuus. 

Kirkas ja värikäs syysilma on just nyt vähän harmaampi, mutta tästä taas noustaan. Itkettiin eilen vaimon kanssa kuinka mahtavaa on silti, että tiedetään hieman paremmin miltä toisesta tuntuu ja tuntui nyt kun roolit on vaihtuneet. Parin viikon päästä siis uuteen koitokseen! Ekalla kerralla onnistuminen oliskin ollut ihan liian hyvää ollakseen totta, mutta toka kerta tuntuu jo ihan mahdolliselta.

10 kommenttia:

 1. Voi ei. Olen pahoillani teidän puolesta! Toivottavasti kahden viikon päästä osuu kaikki nappiin.

  VastaaPoista
 2. Voi ei! Jaksamisia teille ja jospa se ensi kerta olisi se teidän kerta <3

  VastaaPoista
 3. Höh :( ehkä ensi kerralla <3

  VastaaPoista
 4. Voimia! <3 Ja tsemppiä seuraavaan yritykseen!

  VastaaPoista
 5. Voimia ikävien uutisten äärelle. Toivotaan että seuraavalla kerralla tärppäisi. Onhan teillä sinänsä erikoinen tilanne, että tavallaan nyt oli yrityskerta nro 1, mutta takana on kuitenkin useampi pettymykseen johtanut yrityskerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinhän tää on. Jos historiaa ei olisi nii tuskin paineet onnistua pian olis näin kovat. Nyt vaan alkaa olla tosiaan ne voimat ja motivaatio odotteluun lopussa.

   Poista