tiistai 30. elokuuta 2016

Sosiaalisen äidin ensiaskeleet?

Nyt se tapahtui. Kelkka on kääntynyt ja se olinkin minä, joka istuin ultrassa puolisoni pään vieressä ja kyselykaavakkeeseen ei tarvittu minulta yhtäkään vastausta. Tilanne oli erikoinen, hieman surullinen (minulle) mutta  kuitenkin helpottunut ja positiivisen odottava.

Meillä on yhäkin sama aivan ihana lääkäri. Ensimmäisenä otti minut todella hyvin huomioon ja juteltiin meidän päätöksestä ja sanoi vielä, että olisi se jo meidän vuoro. Juteltiin meidän toiveista ja aikataulusta. Sanottin, että mahdollisimman pian. Saattaa siis olla, että tehdään ensimmäinen inssi jo tässä kierrossa jos verikokeissa ei löydy mitään hälyyttävää. Maanantaina vaimo alkaa tikuttamaan ovista ja jos plussa tulee hyvään aikaan niin eiköhän me se inssi tehdä.

Puhuttiin lahjoittajasta ja siitä halutaanko käyttää samaa ja halutaanko, että sisaruksilla olisi mahdollisesti sama lahjoittaja. Tajuttiin, ettei oltu edes puhuttu koko asiasta. Sovittiin lääkärin kanssa, että jos löytyy sopiva lahjoittaja, jolla on riittävästi olkia varastossa että molemmille riittää niin sitten valitaan se, mutta jos sellaista ei löydy niin sekin on ihan ok. En osaa suhtautua tuohon biologiseen yhteyteen mitenkään ehdottomasti. Tavallaan se olisi ihan kiva mutta ei välttämätöntä. Lääkäri lupasi etsiä meille sopivan mahdollisimman pian.

Voi kumpa tämä onnistuisi nyt helposti ja nopeasti. Ei voi olla niin huono tuuri, että molemilla on vaikeuksia!

10 kommenttia:

 1. Täällä peukut pystyssä! Toivotaan, että pääsette pian inssiin ja tärppäisi heti ekalla! :)

  VastaaPoista
 2. Peukut pystyssä! Nyt on jo teidän vuoro! :)
  Ps. Luulen kanssa, että jos mekin vaihdettaisiin osia raskautuisi L erittäin nopeasti, itse kun nyt joudun piikittämään kaikenmaailman hormoneja, että saa edes ovulaation aikaan, tosin yrityksiä ei vielä ole kuin ne kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toiveet on korkealla, että universumi olisi säästänyt vähän tuuria meillekin tässä asiassa. :D

   Poista
 3. Peukut pystyssä täälläkin! :))

  VastaaPoista
 4. Kovasti peukkuja täältäkin! Toivottavasti pääsette yrittämään vaikka jo tässä kierrossa ja tuloksena olisi se kaikkien paras syksyn aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tosi mielelläni päästäisiin jo jännittämään. Kiitos peukuista!

   Poista
 5. Sosiaalisen äidin rooli on oikeesti mielettömän ihana ja paljon antava, vaikka itse ei olekaan synnyttävän roolissa. Mehän vaihdettiin näitä 'rooleja', kun klinikalla alettiin käymään ja voin sanoa, ettei fiilikset vois olla paremmat tällä hetkellä. Alussa toki oli mullakin vähän haikeat fiilikset, kun päätettiin tästä asiasta ja mietin todella; voinko kuvitella tilannetta, etten itse saisikaan kokea raskautta. Asia pyöri mielessäni jonkun aikaa, mutta sitten se vaan unohtui eikä ajatus sosiaalisen äidin roolista tuntunutkaan enää ollenkaan pahalta. Lapsi on jokatapauksessa aivan yhtä rakas kummallekin, on sen sitten synnyttänyt kumpi vaan! Itse en koe itseäni mitenkään ulkopuoliseksi ja oon monta kertaa S:lle sanonutkin, että musta tuntuu ihan kun olis itekin raskaana :D Pidetään teille peukut pystyssä ja toivotaan pikaista onnistumista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että vaihto sujui helposti. :) Mä olen kyllä tastä tosi innoissani ja pystyn näkemään tässä myös paljon hyviä puolia. Yllättävän hyvin kuitenkin mielestäni sopeuduin uuteen asetelmaan ottaen huomioon, että olen valmistautunut raskauteen jo pari vuotta. Onhan tässä vielä käsittelemistä mutta samalla olen äärettömän onnellinen siitä, että meillä on mahdollisuus yrittää, vaikka itse en just nyt jaksakkaan. :D

   Poista