torstai 2. kesäkuuta 2016

Mitä jos sittenkin?

Pari päivää on mennyt ajatellen ihan muita asioita. Tänään olen kuitenkin ollut kotona ja päässä on huomaamatta raksuttanut IVF aikataulut ja meidän eteneminen.

Mulla on vahva tunne siitä, että mun ihon kunto vaikuttaa mahdollisuuksiin tulla raskaaksi. Tajusin tänään, että silloin marras-joulukuussa mun iho on mitä luultavimmin ihan hirveessä kunnossa. Otin kynän kauniiseen käteen ja rupesin laskeskelemaan olisiko meillä mitään mahkuja päästä nyt loppukesästä kuitenkin jatkamaan hoitoa. Seuraava mahdollinen kierto alkaisi elokuun loppupuolella ja mahdollinen munasolujen keräys olisi syyskuun puolella.

Jos oikein kiristetään vyötä niin saadaan varmaan suurin osa rahasta kasaan siihen mennessä. Viimeisen tonnin kanssa tarvitaan maksuaikaa mutta eiköhän sekin kolmen kuukauden sisällä saada säästettyä. Pitää soitella klinikalle ja kysyä siitä kolmen kuukauden maksuajasta. Olisiko meillä mahdollista saada sitä.

Työt alkaa kunnolla vasta lokakuussa, joten nyt olisi ajallisestikkin parhaat mahkut. Aikaa olisi kuitenkin vielä pudottaa painoa ja saada mieli ja vartalo mahdollisimman hyvään kuntoon. Saataisiinkohan tämä onnistumaan?

2 kommenttia:

 1. Monille lastenhankinta on sellainen, ettei sitä voi lykätä rahatilanteen takia. Biologinen kello tikittää ja ikää tulee koko ajan. Onneksi klinikoilla tosiaan on tällasia tilanteita varten maksuaikaa. Itse otimme lainaa hoitoihin, koska elämäntilanteemme ei sallinut odottamista rahatilanteen muuttumisesta, herraties milloin olisi sellainenkaan elämänvaihe tullut. Helpompaa näin lyhentää lainaa ja kiristää kuukausittaisista menoista jälkikätren. Kuulostaa varmaankin hätiköidyltä, mutta meillä ei ollut asian suhteen vaihtoehtoja (nyt tai ei koskaan).
  Toivon teille onnea uusien suunnitelmien kanssa ja tietysti sitä plussaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mulla on hirveä tarve käyttäytyä järkevästi erityisesti raha-asioiden kanssa. Meillä kun on tosi epäsäännölliset tulot ja työt/tulot on mitä milloinkin, niin on oppinut olemaan tosi varovainen. Nyt kun on ainakin hetken vähän parempi tilanne, niin ajtukset on silti jo siellä tulevaisuudessa missä ei välttämättä olekkaan mitään tuloja. Tajusin kuitenkin, että vaakakupissa painaa silti enemmän se lapsen saaminen ja eipä ne mahkut aikakaan ajan kuluessa kasva. Lainaa ei uskalleta ottaa mutta ainakin hetkeksi hylätään varovaisuus ja annetaan vaan mennä.

   Poista