sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Eipäs sittenkään vielä

Juhannus juhlittu ja yöttömänä yönä oli aikaa pohdiskella elämää unta odotellessa. Mietin tulevaa IVF:ää ja laskeskelin milloin syyskuussa alkunsa saanut vauva tulisi tähän maailmaan. Se tulisi toukokuussa. Älysin, että se olisi kaikkein huonoin mahdollinen aika. Juuri touko-kesä-heinäkuussa mulla on meneillään tärkeitä juttuja. Pettymyksessäni ja suruissani halusin vaan mahdollisimman pian seuraavaan hoitoon, etten miettinyt muuta kuin koska meillä olisi varaa.

Mietittiin siis taas sopivaa ajankohtaa ja tultiin siihen lopputulokseen, että marras-joulukuu olisi kuitenkin parempi. Mulla on joulun aikoihin pidempi tauko töissä ja jos raskaus alkaisi ja jatkuisi normaalisti 9kk niin meillä olisi vauva vuoden päästä elokuussa.

Tuntuu kyllä absurdilta suunnitella tälläistä. Kuinka monta kertaa oon näitä juttuja pallotellut mielessäni huomatessani ainoastaan, että lasketut ajat tulevat ja tapahtumat joissa kuvittelin olevani raskaana tapahtuvat ja mää oon niin kuin ennenkin. Paitsi, että vähän surullisempi vaan. Ehkäpä pidän mun raskaaksi tulemista niin epätodennäköisenä, etten enää edes uskaltanut ajatella laskettua aikaa.

9 kommenttia:

 1. Me mietittiin kyllä samaa esikoisen kohdalla, mutta sitten kuitenkin tajuttiin että koko raskautumisessa puhumattakaan raskaudesta on niin monta epävarmuustekijää, että annettiin mennä vaan. Yllätykseksemme ensimmäinen yritys onnistuikin, mutta vauva syntyi vasta rv42+1 käynnistyksen tuloksena. Olisihan se voinut myös syntyä jo vko 37 joka on yli kk aikaisemmin. Siksi, meidänkin toukovauva syntyi kesäkuun alussa, tai olisi voinut syntyä jo huhtikuun lopussa.

  Joka tapauksessa aurinkoista kesää ja onnea matkaan seuraavaan yritykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja aurinkoista kesää myös sinne! :) Jos meillä olisi kyseessä vaan inssi niin varmaan mentäisiin miettimättä ajankohtaa. Nyt kun kyseessä on IVF mahkut on isommat. Ajattelin, että kun kerran on mahdollisuus miettiä aikatauluja niin miksi ei sitä tekisi. :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Onko lapsen aika vielä, kun ajoituskin mietityttää noin paljon? Voiko lapsi syntyä huonoon aikaan,ja vielä töiden kannalta? Mulla kuusi tuloksetonta inssiä ja se ensimmäinen ivf paljasti vikaa soluissa, joten ei se ivf ole mikään varma juttu.. ei täälläkään ollut ja toiseen säästetään rahaa nyt. ensimmäinen ivf on yleensä diagnostinen josta nähdään, missä vika. Voi siis olla ettei se jää ainoaksi. Laskettu aika on tietty vain laskettu aika. Vauva voi olla sylissä jo kaksi kk aiemmin tai voi olla ettei ole työkykyinen pitkään aikaan ennen synnytystä. Tsemppiä yritykseen oli se sitten milloin tahansa. Sanoisin että älkää pohtiko liikaa aikataulua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jää ainoaksi. Se on sovittu ja siinä pysytään. Ei pää eikä lompakko kestä enää enempää. Jos IVF:ssä löytyy vikaa niin siihen jää meidän klinikkahoidot. Ja jos muutaman kuukauden odottamisella pystyn toteuttamaan kauan odottamani ja haaveilemani asian niin se on mielestäni ainoastaan järkevää suunnittelua ja auttaa minua kestämään lapsen kaipuuseen liittyviä tunteita. En todellakaan ajattele IVF:n olevan varma juttu! Itseasiassa pelkään kuollakseni, ettei tämäkään onnistu koska se tarkoittaa että hyvin todennäköisesti en tule koskaan saamaan lasta. Kiitos tsempistä.

   Poista
  2. Jos eka IVF ei onnistu ja pakkaseen jää alkioita, jätättekö myös PASit tekemättä?

   Onnea yritykseen joka tapauksessa, sitten kun siihen ryhdytte!

   Poista
  3. Ei tietenkään! :D Kyllä kaikki saman IVF:n alkiot käytetään. Kiitos onnesta! Sitä tarvitaan.

   Poista
  4. Minä jo ajattelinkin, että tuskin niin jyrkällä asenteella olette liikkeellä :D

   Poista
 4. Tsemppiä ja voimia suunnitteluun ja toimenpiteisiin!!! Tiedän niin tuon tunteen, kun miettii mitä sinä aikana tapahtuu kun on ehkä raskaana ja sitten kun lapsi syntyy, mihin vuodenaikaan se on, mitä on meneillään jne... Eihän se suinkaan sitä tarkoita, että juuri niin tapahtuu, johan se on nähty. Mutta niin kauan kun näitä asioita miettii ja suunnittelee niin on se toivon kipinä olemassa.

  Mua itseäni jännittää edelleen ajatus IVF:stä! Ja asiaan varmasti auttaa kun siihen saa rauhassa valmistautua. Joten tuo loppuvuosi on varmasti hyvä ajankohta.
  Nauttikkaahan lämpimästä kesästä! :)

  VastaaPoista