torstai 5. toukokuuta 2016

Puregon

Olen tässä piikitellyt nyt kolmena iltana 41.7 IU Puregonia. Itse toimenpide on hyvin helppo ja piikittäminen ei satu yhtään. Vähän se tietysti etoo kun pitää iho lävistää jollain esineellä, mutta mä oonkin aika herkkä semmosen suhteen. Ällöttää kaikki verijutut. Tuossa kylläkään ei verta juurikaan edes näy.

Nyt mua alkoi kuitenkin ihan pikkuisen huolestuttamaan kun munasarjoissa tuntuu vähän lievää pistelyä. Vatsa myös turposi nyt illalla. Nyt on kuitenkin vasta kp 7 ja pistoksia vielä 3 päivää edessä ennen seuraavaa ultraa. Jotenkin semmonen pelko, että nuo munikset innostuu vähän liikaakin tuosta lääkkeestä. Onkohan se kuinka mahdollista, että niitä kasvaisi siellä liikaa? En nyt yhtään jaksaisi sitä, että tämä kierto menisi pipariksi. Saatika jotain hyperstimulaatiota. Vaikka ei kai se näin pienellä annoksella voi tulla?

Onko jollain kokemuksia Puregonista? Kuuluukohan nämä tuntemukset asiaan?

9 kommenttia:

 1. Itsellä ei tosta puregonista oo kokemuksia, mutta mulla pelkät letrot vilkastutti muniksien kasvua ja nyt seuraavassa kierrossa on mukana letrot + bemfola 75iu ni vähän jännittää, et miten käy, kun lääkäri viimeks jo vilautti punktio korttia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi punktiojuttukin, mitäköhän se tekee onnistumisprosenteille... Äh, pakko vaan stressata vissiin kaikkea. :) Onneksi huomenna perjantai niin voi vielä pahimassa tapauksessa soitella klinikalle. Tai sitten vaan hengittelen syvään ja teen jotain millä saan ajatukset pois tuolta alavatsasta. Eikä vielä ole edes piinapäivät!

   Poista
  2. Jep äläpä! Stressiä stressin perään terveisin kp43 :(

   Poista
  3. Voi ei! :( Peukut pystyssä, että pian on kp 1!

   Poista
 2. Harvemmin tuo määrä hyperiä aiheuttaa. Tosin aina se on yksilöllistä, millainen vaste munasarjoilla on kyseiseen lääkkeeseen. Kuitenkin IVF-hoidoissa käytettävä määrä on yleensä 150 IU tai enemmän. Jos on taipumista pco-syndroomaan, tottakai se lääkityskin on silloin pienempi, mutta se olisi jo huomattu ultrassa tai amh-arvoissa. Sinuna en siis huolehtisi, mutta ainahan ne siellä klinikalla vastaa kysymyksiin, sitähän varten he siellä ovat. :) Tällaisella kokemuksella sanon jo kerran munasoluja luovuttaneena (vaste oli tosin niin huono, että viimeisimpinä päivinä pistin 350IU!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksista. Mäkin mietin, että määrä on lääkärinkin mukaan tosi pieni, joten tuskin mitään hätää. Tänään tuntemuksetkin on olleet hyvin lieviä ja turvotuskin laski. Ehkä se oli jotain ihan muuta. :D

   Poista
 3. Minullakaan ei ole kokemuksia Puregonista, mutta kyllä Letrojen kanssa oli tuntemuksia ja nippailuja munasarjoissa, vaikka ultrien mukaan siellä oli aina vain 1-2 isoa follia kasvamassa. Ilman lääkkeitä en muistaakseni tuntenut läheskään samalla lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Sama täällä noitten nippailujen kanssa.

   Poista
  2. Ihana kuulla! Mulla onneksi ne nippailut on hyvin huomaamattomia enää. Eiköhän siellä kasva ihan normaali määrä follikkeita. :)

   Poista