maanantai 30. toukokuuta 2016

Kuitenkin kohti uutta

Viimeiset päivät on mennyt aika synkissä tunnelmissa. Kuudes epäonnistuminen alkaa olla jo niillä rajoilla, että uskoni siihen, että kyse on vain huonosta tuurista, alkaa horjua. Pettymys oli niin rankka, että mietin taas kuinka tyhmä olin kun edes lähdin koko hommaan. Monta päivää ruskeana tihkuttava vuoto nosti julmasti aina vaan uudelleen toivoa pintaan, vaikka samalla mun menkkaivut oli niin kovat, että makasin kosteassa maassa ja toivoin vain sulautuvani siihen. Vihdoin ja viimein sunnuntaiaamuyöllä heräsin siihen, että veri tulvii kunnolla ulos. Siihen loppui armollisesti viimeinen typerä toivo ja myös kivut.

Rahat seuraavaan inssiin olisi valmiina ja varmasti menisin siihen jos olisin jo tässä kierrossa päässyt. Mulla on kuitenkin oviksen aikoihin koko viikko töitä, joita en voi siirtää. Sitä seuraava kierto olisi klinikan kesätauolla ja luultavasti sitäkin seuraavan alku. Päästäisiin joka tapauksessa vasta elokuun loppupuolella aikaisintaan yrittämään.

Tehtiin päätös, että säästetään se inssiraha. Se on jo melkein yksi viidesosa siitä mitä tarvitaan. Päätettiin vihdoin lähteä IVF:ään. Otettiin pitkän keskustelun jälkeen hurja tavoite: marras-joulukuussa koko raha koossa. Puoli vuotta aikaa säästää ja valmistautua.

Soitin tänään klinikalle ja kyselin perusteellisesti IVF:stä. Erityisesti tietysti kiinnosti kustannukset. Tarkalleen ei voi arvioida, mutta ainakin nyt on käsitys siitä mitä kaikkea hoito tulee sisältämään ja mitä ne maksaa. En tullut ajatelleeksi että alkioiden pakastus ja säilytyskin tietysti maksaa. Tiesin, että lääkkeet on kalliita mutta kätilö puhelimessa sanoi, että niitä on eri hintaisia ja lääkäriltä voi toivoa edullisimpia. Se on nimeltään Bemfola, jos nyt jotakuta kiinnostaa.

Suunnittelu helpottaa olotilaa mutta tiedän, että tilanne voi vielä muuttua. Tuon rahan kasaan saaminen on joka tapaksessa hyvin haastavaa, saatika jos jotain odottamatonta tapahtuu. Sitten vielä semmoinen pikku seikka, että saatan aloittaa syksyllä opiskelun. Tällä hetkellä tosi ristiriitaiset tunnelmat koko kouluun hausta. Olen varmasti helpottunut jos mua ei hyväksytä, koska se helpottaa tätä projektia. Toisaalta se opiskelupaikan saaminen olisi aivan uskomattoman mahtava mahdollisuus ja olisin varmasti riemuissani siitäkin. Se vaan tarkoittaisi sitä, että raha kerääntyy huomattavasti hitaammin.

Nyt mun tavoitteena olisi olla itselleni armollinen. Vihata vartaloani vähemmän. Ei ehkä yhtään.

6 kommenttia:

 1. Olen varma, että IVF on hyvä ratkaisu. Ja kannattaa muistaa, että klinikoilla on niitä korottomia maksuaikoja (ainakin VL:ssa 3 kk koroton), joka saattaa vähän auttaa kustannuksissa.

  Harmi, että kävi näin! :/ Mutta IVF:ssä onkin sitten jo ihan eri todennäköisyydet saada vauva! *peukku*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, että kolmen kuukauden koroton maksuaika tulee tarpeen. Toisaalta en haluaisi maksaa mitään jälkikäteen. Jos ei onnistukkaan niin olisi todella ikävää silti maksella hirveitä laskuja jälkeenpäin. Täytyy nyt katsella miten raha alkaa kertyä.

   Poista
 2. Voimia tulevaan odotuksen odotukseen ja säätörupeamaan. Minäkin olin tulossa tuosta osamaksusta. Joka tapauksessa, Ivf todennäköisyydet alkaakin olemaan tuplasti sen mitä insseissä, toivottavasti se ensimmäinen yritys olisi teille vihdoin onnistuminen.

  VastaaPoista
 3. Tsemppejä Amala Kamala! ❤️ IVF kuulostaa hyvältä ratkaisulta. Ja se että opettelee armollisuutta itseä ja kroppaansa kohtaan (täällä sama juttu). Toivottavasti elämä tuo paljon hyvää tullessaan ja hoidot onnistuvat heti niiden jatkuttua! Aurinkoa kesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuntuu, että nyt on valmis IVF:ään. Kiitos ihanista toivotuksista ja kaikkea hyvää myös sulle!

   Poista