maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kevät ja kysymyksiä

Ah ihana kevät. Muhun aina vetoaa tämä hetki keväästä kun on vielä lunta, mutta kadut alkavat olla sulia. Yksi kauneimmista näyistä on juuri se tietyn värinen, turkoosihtava taivas alkuillasta, taivaalla mollotava kuu ja paljaat puiden oksat, jotka piirtyvät taivaan eteen. Muistan jo esiteininä huokailleeni, kun kävelin tähän aikaan vuodesta kaduilla joihinkin iltamenoihin.

Seuraava yritys alkaa uhkaavasti lähestyä. Ensi viikolla mulla pitäisi alkaa menkat ja se tarkoittaa sitä, että se on viimeinen kierto ennen hoidon aloittamista. Vähän mua jännittää mitä se ovulaation induktio pitää sisällään. Kuinka monta kertaa siellä klinikalla nyt pitääkään ravata? Onko se eka ultra oikeasti silloin kun on vielä menkat päällä? Saanko lääkkeet pistoksina ja miten se pistäminen sujuu? Tuleeko tästä kerrasta paljonkin kalliimpi lasku? Saanko lääkkeistä jotain sivuvaikutuksia? Mitä ne voi olla? Miten ne lääkkeet tarkalleen ottaen auttavat? Onko tästä mitään hyötyä?

Ja se kaikkein tärkein. Tulenko vihdoin raskaaksi?

12 kommenttia:

 1. Mulla kans tuo ovulaation induktio mukana jo ihan ekalla yrityksellä jo. Mun ei ainakaan tässä kierrossa tarvi käydä kuin kerran ultrassa ja se tapahtuu kp 10-12 aikana. Alkais nyt vaan ne menkatki ensin >:( ja lääkityksenä letrozol ja mahdollisesti pregnyl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muilla klinikoilla otetaan yleensä selvästi aiemmin lääkkeet mukaan kuvioihin. Mulla oi semmonen mielikuva, että lääkäri sanoi ekan ultran olevan kp 4... saattaa kyllä olla, että muistan väärin.

   Poista
 2. Sama täällä ku Nipsulla. Ovulaatioinduktiot alusta asti Letrozol-tableteilla. Alkuun ei saatu kunnolla kypsymään, follikkeliultrassa kävin siitä syystä ekalla kierrolla 2 kertaa. Mut seuraavissa kierroissa vaste parani. Tokassa kierrossa kävin ultrassa kerran ja kolmannessa ultrattiin vasta inssin yhteydessä. Ajoitus osui kohilleen, joten irroituspiikkiä ei tarvinnut koskaan pistää.

  Tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan aika yksilöllistä miten siellä joutuu ravaamaan. :) Ehkäpä ekalla yrityksellä useammin kun haetaan oikeaa annosta?

   Poista
 3. Jos OI tehdään Letroilla ja Pregnylillä, niillä ei pääse köyhtymään. Letrot ovat 100kpl noin 11€ (pienemmissä paketeissa ei juuri saa, tai tulevat kalliimaksi) ja Pregnyl oli noin 5€. Ultrassa kävin kuten Nipsu kertoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen ollut siinä käsityksessä, että OI lääkkeet ei tule hirveän kalliiksi. Onneksi. :)

   Poista
 4. Meillä on lääkkeellistä apua ollut kolmannesta yrityksestä lähtien, alotettiin pienellä Letrozol-annostuksella. Sen lisäksi kokemusta on pienestä Menopur-annoksesta ja yhdestä Pregnylistä. Vain viimeksi mainittu tuotti jonkinlaisia oireita, nekin minusta pääosin henkisiä (raskaana olon tunne oli voimakas koko piinapäivien ajan). Meillekään ei kertynyt ylimääräisiä kustannuksia ultrista. Tavallinen kp 10-14 ultraus. Menopur on kalliimpaa kuin Letrozol (25 euron kieppeissä per 75 IU, jos ei ole Kelan omavastuu vielä täynnä). Meille lääkäri kirjoitti vain 30 tabletin Letrozol-paketin ja se maksoi hunajaa 100 kappaleen pakettiin verrattuna. Tabletin hinnaksi tuli 0,56€ (verrattuna 0,11€), joka ei tietenkään sekään ole älytön kustannus.

  Onhan teidän tarkoitus keskustella lääkkeiden annostuksesta lääkärin kanssa välikierron aikana? Lääkitys aloitetaan yleensä hoitokierron kp 2, joten siihen mennessä pitää olla annostukset ja ajankohdat sovittuna ja lääkkeet hankittuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle sanottiin, että soittele klinikalle kierron ensimmäisenä päivänä. Tulee kyllä aika kiire keskustella lääkärin kanssa ja hankkia lääkkeet jos kp 2 pitäisi aloittaa. Taidan soittaa sinne nyt välikierron aikana ja varmistaa miten toimitaan. Ei ole kyllä varaa mennä minkään pieleen.

   Mä oon käyttänyt piinapäivillä kyllä lugesteronia ja kerran myös pistänyt pregnylin mutta nuo alkukierron lääkitykset on kekeilematta. Jospa saatasiin supermunasolu aikaan. :)

   Poista
 5. Paljon tietenkin kysymyksiä ja pohdittavaa, mutta jos pystytte, niin luottakaa klinikkaanne ja siihen, että he haluavat aivan yhtä kovin onnistua tässä projekstissa ja suunnittelevat juuri sinulle sopivimman hoidon ( tietenkin yhteistyössä kanssanne). Heillä on ammattitaito ja kokemus asiasta. Keskittykää te toisiinne ja omaan hyvinvointiin. Tämä siis toimi ainakin meillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa luotto on klinikkaan mutta välillä tulee epäilys olenko ehkä itse ymmärtänyt jotain väärin. :)

   Poista
 6. Muistan itse, miten ennen ekaa hoitokiertoa päässä oli miljoona kysymystä yhtenä mylläkkänä. Klinikalta saa kuitenkin hyvät ohjeet, ja sinne voi aina soittaa jos joku asia vähänkin mietityttää. Mäkin oon aina käynyt follikkeliultrassa kp 10-12, eli ne menkat on kyllä loppu siihen mennessä. Ja mitä lääkkeisiin tulee niin komppaan edellisiä. Kovasti tsemppiä hoitoihin!

  VastaaPoista