sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Viides inseminaatio

Keskiviikko iltana pistin Pregnylin ja plussa tuli torstaina aamulla. Tunnustelin jatkuvasti tuntemuksia alavatsalla koska pelkäsin, että ovis tulee liian aikaisin. Torstaina ei tuntunut vielä mitään mutta perjantai aamuna alkoi pieni jomotus. Huvittavaa kyllä mutta mitä lähemmäs Helsinkiä vaimon kanssa päästiin niin jomotus vaan koveni ja lopulta huipentui kunnon menkkakipumaisiin nippailuihin kun istuimme kahvilassa klinikan vieressä. Vähän epäileväisesti suhtauduin näihin ovisoireisiin ja mietin, että varmasti kyse on kuitenkin jostain suolitukoksesta koska muuten olisi hieman liian sopivaa. Mulla on muutenkin taipumusta kaikenmaailman valeraskauksiin niin ajattelin tuonkin olevan joku valeovulaatio.

Päästiin lääkäriin ja sanoin hänellekin, että just tuntui siltä kuin rakkula olisi puhjennut. Naurettiin yhdessä sille kuinka oireet pamahtivat päälle heti kun klinikka oli näköpiirissä. Ultrassa näkyi, että follikkeli on puhjennut mutta siitä on vain vähän aikaa koska follikkelin paikka näkyi vielä tummanana. Kohdussa oli myös nestettä. Saattaa siis olla, että ovulaatio oli tapahtunut noin puolisen tuntia ennen inseminaatiota. Nyt ei pitäisi olla ajoituksesta kiinni!

Siittiöitä lähti matkaan 8 miljoonaa liikkuvaa, kalvot näyttivät taas hyvältä ja limaa oli runsaasti. Myös edellisellä käynnillä otetut verikokeet näyttivät hyvältä. Kilpirauhasarvot olivat kuulemma priimaa ja prolaktiinikin hyvä. Nyt siis vaan tuuria peliin! Ei haluttaisi enää ennakko-odottaa.


12 kommenttia:

 1. Kuulostaapa täydelliseltä ajoitukselta! Nyt paljon sitä kuuluisaa onnea matkaan, tää kerta on varmasti the kerta! :)

  VastaaPoista
 2. Kuullostaapa mahtavalta! Jos nyt onnistuisitte, peukut pystyssä ja piinapäiviin tsemppiä! :)nyt koittakaa keksiä mieluista tekemistä pariksi viikoksi et aika menis nopeesti.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos peukuista ja tsempistä! Onneksi mulla on aika paljon töitä tässä pari viikkoa. Toivottavasti menis aika nopeasti. Vaikka toisaalta tunnen jo itseni niin hyvin, että viimenen viikko tulee olemaan piinaa, ihan sama kuinka paljon on tekemistä. :D

   Poista
 3. Napakymppiajoitus, mahtava homma! Nyt vaan peukut pystyssä, et siimahäntä tekee tehtävänsä ja koko komeus nappaa tiukasti kiinni kohdunseinämään :) Tsemppiä piinapäiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitäisi olla paljoa vaadittu! :D Tekisivät sen mihin ne tarkoitettu. Kiitos tsempistä, sille tulee varmasti käyttöä viikon päästä! :D

   Poista
 4. Tsemppiä, toivottavasti tällä kertaa tärppäisi!
  Ovulaatiohan on noin 36 tuntia Pregnylin pistämisestä. Itse en muuten tunne ovulaatiota, mutta Pregnylin kanssa on yleensä kunnon kivut juuri tuona aikana. (Kerran laskin tunnit väärin ja ovis tuli aamuyöstä - virhe, en voinut kivuilta nukkua.) Pregnylhän on raskaushormonia eli piston jälkeen o-testiä on sikäli tarpeeton tehdä, kun näyttää automaattisesti plussaa. Näin sanoi meille klinikan lääkäri. Myös raskaustesti näyttäisi plussaa virheellisesti.
  Beisla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! :) Tuleeko ovis vasta 36 tuntia pistämisestä vaikka se olisi luonnostaan tullut jo aiemmin? Sitä mä oikeestaan pelkäsin.

   Poista
  2. Kiitos tsempistä! :) Tuleeko ovis vasta 36 tuntia pistämisestä vaikka se olisi luonnostaan tullut jo aiemmin? Sitä mä oikeestaan pelkäsin.

   Poista
  3. Totta, siitä en ole varma milloin ovulaatio on, jos se olisi ollut muutenkin tulossa (siis jo ennen Pregnylin pistoa). Todennäköisesti aiemmin, ainakin jos hormonitaso on riittävä. Mutta silloinhan o-testin olisi pitänyt näyttää plussaa jo Pregnylin pistämispäivänä eikä vasta sitä seuraavana. Seuraavan päivän testi kun joka tapauksessa näyttää plussaa Pregnylin takia.
   Jos o-testi olisi luomuna näyttänyt plussaa torstaina, silloinhan ovis olisi ollut (todennäköisesti) perjantaina.

   Poista