tiistai 26. tammikuuta 2016

Oireita, mutta mistä?

Viimeisen kirjoituksen jälkeen sain itseni rauhoittumaan ja nyt olotila onkin suht. positiivisen odottava. Uskon ja toivon, että mahdollinen pettymys tulee olemaan kestettävä. Teki todella hyvää muistuttaa itseään siitä, että joka ikinen kerta olen ollut melkein varma onnistumisesta. Nyt ehkä viimein pystyn näkemään molemmat lopputulokset mahdollisina.

Pystyn ottamaan omat spekulointini huumorilla vaikka haluankin niihin uskoa. Eilinen on hyvä esimerkki. Löysin raskausoireita vaikka mistä, jotkut hieman uskottavampia ja toiset taas melko mielikuvituksekkaita. Näitä olivat mm. hyvä ja rauhallinen mieli (ei pms oloa), rintojen turpoaminen, tunteikas olo lasten keskellä töissä ( :D ), nopeat kivuntuntemukset alavatsassa esim. kumartuessa (veikkaan vatsalihaksia), iskiasmainen alaselkäkipu. Kaiken huipuksi mulla pamahti päälle aivan järkyttävä migreenikohtaus kun pääsin illalla kotiin ja välittömästi muistin, että eräässä seuraamassani blogissa odottaja kärsi migreenistä alkuraskauden aikana. Pari päivää olen myös ollut todella räkäinen ja aivasteleva aamuisin (en taida olla ainoa...).

Sanoinkin vaimolle, että JOS nämä ovat raskausoireita niin toivottavasti loppuraskaus ei ole yhtä vaikea. Migreeni, selkäkipu ja räkäisyys ei ole kiva yhdistelmä.

Kaksi yötä vielä odotettava ennen testaamista. Jos tämä yritys ei onnistu niin suunnitelmissa on taas tauko ja varmasti keskustellaan hyvin perusteellisesti miten jatketaan. Onko inssejä enää järkevä tehdä ja kuinka halukkaita ollaan lähtemään IVF:ään? Kuika paljon esim. lääkkeillä tuettu kierto auttaa onnistumisessa jos mun ovulaatioissa ei varsinaisesti ole ollut ongelmia?

9 kommenttia:

 1. voi jospa ois nyt se merkki ja onnistuis :) lääkkeillä tuettu kierto on aina yks vaihto ehto mut mä oon aika kyyninen niiden suhteen koska esim itsellä oli letrosol ja se sai aikaa myös haittavaikutuksia. Mutta kannattaa jutella sit hyvin ja miettiä vaihtoehtoja :) mut jospa ei tarvis ! peukut on kovasti tääl pystysssä onnistumiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kumpa ei tarvitsisi miettiä vaihtoehtoja! :D Millaisia haittavaikutuksia niistä lääkkeistä tuli?

   Poista
  2. Mulle ei taas tullut mitään sivuoireita letroista vaikka niitä kuusi kiertoa söin. Ja mitä olen muiden kokemuksia lukenut, niin aika harvassa ovat letrojen sivuoireet; clomeista tulee useammin (eivätkä ne muutenkaan ole niin tehokkaita).
   Ilmeisesti letrojen avulla kasvaa "laadukkaampia" munasoluja, vaikka ovuloisikin luomusti, eli sikäli niitä ehkä kannattaa kokeilla. Halpa lääke ne ovat myöskin. Toisaalta ei niillä mihinkään IVF:n onnistumisprosentteihin pääse, joten vaikea sanoa mihin kannattaa rahansa laittaa.

   Poista
  3. Kiva kuulla kokemuksia. Ai laadukkaampia munasoluja. Kuulostaa lupaavalta! :D

   Poista
  4. mun haittavaikutukset oli; kuivuus(monta kuukautta viel lopetuksen jälkeen), herkkyys (paheni viel siitä mitä oon yleensä), tosi kipeet menkat, jaa mitähä muita. Mut se kuivuus oli kaikken pahinta.. Mut en tiä sit olisko ne jossai välis helpottuneet kun ois kauemmin syöny?!

   Poista
 2. Jännittää kovasti teidän puolesta! Meillä kun tämä kierto jätettiin välistä, on nähtävästi hyvä päästä tässäkin kuussa kuitenkin vähän jännittämään jonkun raskaustestin takia, vaikkei se oma olisikaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ajatella, että siellä jossain jännitetään meidän puolesta. :) Toivottavasti jännitysnäytelmä saa onnellisen lopun.

   Poista
 3. Tsemppiä vielä tähän iltaan! Täälläkin jännittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä ainakin unen saantiin tarvitaan. :D

   Poista