sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Huono tuuri

Niinhän siinä kävi, että Clearblue näytti hymynaamaa eilen aamulla. Ei siis ole asiaa inssiin tässä kierrossa. Meinaan varmuuden vuoksi testata vielä huomenaamuna mutta tuskimpa sitä naamaa enää näkyy.

Kaikki testaamisesta saatu tieto on kuitenkin hyödyksi. Mä testasin siis Clearbluella sekä One step-liuskoilla. Omituista oli se, että Clearbluella tuli positiivinen vaikka liuskoissa testiviiva oli todella haalea. Katsoin myös Clearbluen viivat ja ne näyttivät myös positiivista, joten en usko, että se oli väärä positiivinen. Mun piti tänäkin aamuna testata mutta unohdin. Testaan sitten illalla ja vielä aamullakin.

Tuli aika epävarma olo noista testeistä kun näyttävät noin eri juttuja. Meinasin soitella huomenna klinikalle, ettei nyt tullakkaan, ja voisin samalla vähän kysellä tuosta testaamisesta. Vähän myös alkaisi kiinnostamaan mikä tahansa joka saattaisi helpottaa tuossa ajoituksen onnistumisessa. Täytyy alkaa kartoittamaan vaihtoehtoja. Vinkkejä ja kokemuksia otetaan kiitollisena vastaan!

Katsotaan sitten ensi vuonna paremalla onnella.

14 kommenttia:

 1. No höh, ensi vuonna paremmalla ajoituksella.

  One Stepeissä on kai ollut luotettavuusongelmaa jonkin erän kanssa. Jostain blogista luin syksymmällä keskustua, että Raskauskeijulta oli jopa kysytty tuosta ja saatu vastaukseksi, että jonkun erän oli valmistanut eri valmistaja. Meidän ensimmäinen One Step-erä toimi hyvin, toinen (harmillisesti isompi) antaa nimenomaan hailakan viivan ovulaatiopäivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että muillakin on ollut ongelmia. Juup, ensi vuotta odotellessa. Ehkäpä tammikuussa on parempi tuuri ajoituksen suhteen... ja muutenkin. :)

   Poista
 2. Täytyy kyllä sanoa, että en ikinä meniskään inseminaatioon pelkän ovulaatiotestin perusteella. Olen sitä mieltä ja meidän klinikkakin oli, että ultraus täytyy tehdä. Tokihan se niille tuo rahaa, mutta perustelivat myös, että arvokkaita siittiöitä on turha haaskata. Meidän toinen lapsi sai alkunsa kierrosta, jossa testi näytti negatiivista. Ultraus kuitenkin näytti hyvän follikkelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä haluan lisätä, että teidän taivalta seuratessa, on herännyt monenlaisia kysymyksiä juuri tuosta klinikan antamista ohjeista ajoituksen suhteen. Meillä esim. inseminaatio tehtiin juuri samana päivänä, kun tikku näytti plussaa. Tästä sai alkunsa ensimmäinen lapsi.

   Poista
  2. Meidän lääkäri oli sitä mieltä, että ultra ei ole välttämätön koska ovulaatio on aina tullut säännöllisesti ja näkynyt hyvin ovistesteissä. Viime kierrossa oli kuitenkin ainoa kerta kun ei menty folliultraan ja käytettiin muuten noita One step liuskojakin niin epäilen, että ajoitus myöhästyi. Ensi kerralla käydään kyllä ultrassa ja testataan Clearbluella.

   Tuosta ajoituksesta en osaa sanoa juuta enkä jaata. Me ollaan menty sekä samana päivänä että seuraavana, eikä tulosta ole tullut. Klinikalta sanovat, ettei tilastojen valossa sillä pitäisi olla merkitystä. Tietysti olisi hyvä jos siittiöitä olisi odottamassa follin puhkeamista, joten mielummin vähän ajoissa kun yhtään liian myöhään.

   Kiitos kommentista ja kokemuksista. :)

   Poista
 3. Huonolle tuurille :(!

  Ajoituksesta. Se on ihan sairaan vaikeeta. Erityisesti klinikkainsseissä. Mä edelleen väitän että meillä meni ajoitukset vähän niin ja näin (vaikkei se varmaan ainut syy ole ollutkaan, koska taival on ollut näin pitkä). Mä kyllä kannustan kanssa ultraukseen klinikkainssien yhteydessä. Ja jos voisin palata ajassa taaksepäin, haluaisin, että ois saatu jo aiemmin kuin vikalla yrityksellä kaksi follikkelia (eli tuplamahdollisuuden onnistua). Se kuitenkin onnistui heti sopivalla Letrozol-annoksella. Tuohon aiempaan kommenttiin viitaten, se vaihtelee paljon eri klinoilla, että tehdäänkö inssi hymynaamapäivänä vai seuraavana. Mutta yleensä katsovat myös vähän henkilön mukaan (jos tarvii tehdä vähänkin useampi inssi). Kun mulla toisessa inssissä oli follikkeli ehtinyt pudota ennen inssiä, sanoivat että jatkossa pyritään aina ajoittamaan inssi hymynaamapäivälle, koska olen ilmeisesti nopea "ovuloija". Mutta tämänkin uskon olevan hyvin kiertokohtaista. Välillä hymynaama on pysynyt mun tikussa jopa 2 päivää ekan hymyn jälkeen. En tiedä, hankalaa se ajoittaminen on vieläkin, vaikka onneksi sillain rennompaa, ettei koti-insseissä ole tuota rahastressiä.

  Ja Mintun kommentiin liittyen: Onpa hyvä tietää. Mulla on varmastikin juuri tuota OneStepin vikaerää. Olen sitä miettinytkin, koska aiemmassa satsissa näytti ihan hyvin ovulaatioplussan, mutta tässä jälkimmäisessä en ole saanut juuri viivan viivaa. Ostin tietysti vielä ison erän kerralla.

  Tsemppiä ja onnistumisia ensi kiertoon ja hyvää joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin meinaan tosiaan ensi kerralla mennä siihen ultraan ja ajattelin myös yrittää päästä mahdollisimman nopeasti plussan ilmaannuttua insiin.

   Mulla on varmaan myös niitä huonoja One steppejä. Oli tosiaan todella haalea viiva silloin kun Clearblue näytti plussaa. Testasin huvikseni tänäkin aamuna vielä ja nyt vasta se näytti lähes positiivista. Oli muuten Clearbluessakin hymynaama.

   Kiitos tsempistä ja ihanaa joulun aikaa myös sinne! :D

   Poista
 4. Meillä aamulla näytti negaa, illalla plussaa ja seuraavana päivänä heti aamulla soitto klinikalle ja inssiin muutaman tunnin päästä. Inssiaamuna ei enää tehty ovistestiä. Eka inssi, folli vielä näkyi hienosti inssin yhteydessä ultrassa ja raskautuminen onnistui.

  Seuraavassa kierrossa strategia on, ettemme käytä irroituspiikkiä jos ovis osuu viikonlopulle. Lisäksi, jos folli on jo tipahtanut inssiultrassa, emme tee inssiä siinä kierrossa. Koitetaan mennä mahdollisimman luomuna, ja kolme inssiä vaan, jos ei onnistu niin IVF.

  Tietysti kukin tyylillään, mutta näin meidän kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin meinaan testata ensi kerrallakin aamuin illoin. Tuo tuntuisi munkin mielestä optimaalisimmalta jos illalla tulisi plussa ja seuraavana päivänä pääsisi inssiin.

   Jäi kiinnostaan tuossa teidän suunnitelmassa tämä kohta: "Lisäksi, jos folli on jo tipahtanut inssiultrassa, emme tee inssiä siinä kierrossa." Eikös siinä vaiheessa siittiöt ole jo sulatettuina? Eli niistä on joka tapaksessa maksettava. Onko siihen joku syy miksi ette tee inssiä silloin?

   Tsemppiä seuraan kiertoon! :)

   Poista
  2. Meidän klinikalla ainakin siittiöt sulatettiin vasta, kun folliultrassa oli todettu, että aika on hyvä. Tässäkin saattaa käytännöt vaihdella.

   Poista
  3. Ainakin omalla klinikallani siittiöt on jo sulatettu ennen inssiä. Sen takia aika toimenpiteeseen pitää varata mieluusti jo heti aamusta, että siittiöt ovat valmiina sulana odottamassa. Ne voidaan ilmeisesti pakastaa uudelleen (tai voidaan ainakin yrittää pakastaa), mutta laatu tietysti kärsii ja eiköhän edestakaisin vekslaamisesta tule jotain kulujakin.

   Mulle sanottiin, että folliultra on vain silloin tarpeen, jos on lääkkeet mukana. Ultrahan ei kuitenkaan kerro välttämättä mitään lähestyvästä ovulaatiosta, sillä tiedän aikaisemmasta kokemuksesta, ettei esim. omat follini kasva keskivertovauhtia. En siis käynyt folliultrassa ja tulin kuitenkin raskaaksi jo ekasta inssistä. Inssi tehtiin ovisplussapäivänä. Mulle ei tehty myöskään kaikkia alkututkimuksia esim. verikokeita ja aukiolotutkimusta, eli kulut jäivät tosi pieniksi. Nyt tokalla kierroksella oli vain ensikäynti, oviksen tikutusta ja inssi.

   Monia tapoja siis on ja jopa samalla klinikalla käytännöt vaihtelee riippuen lääkäristä. Mulle sanottiin myös, että noin 85 % raskauksista (naisparien & itsellisten kohdalla) alkaa viimeistään kolmannella inssillä, joten sen jälkeen olisi melkein kannattavampaa siirtyä ivf-hoitoon, sillä ei ne inssitkään ihan ilmaisia ole. Oma havainnointini tukee tätä, sillä tiedän useammankin 8 klinikkainssiä tahkonneen ihmisen (alle kolmikymppisiä) ja ekalla IVF:llä tärppäsi sitten heti ja on sisaruksetkin pakkasessa. Siinä on sitten hakattu päätä seinään, mutta nyt parikin odottaa jo toista lasta ja lapsettomuuden tuska alkaa olla jo takanapäin. Toki on aina niitäkin, joilla tärppää 7. inssillä, mutta ei ainakaan oma pääni eikä lompakkoni kestäisi noin monta negaa.

   Poista
  4. Samat ajatukset, eli just toi ettei pää kestä useampaa negaa ja IVF todennäköisyys kuitenkin niin paljon parempi kuin insseissä. Rahaa menee mutta menkööt.
   Meinasin juuri sitä, että klinikan kanssa sovin, ettei inssiä tehdä jos folli on jo tippunut, mikä virka sillä inssin yhteydessä olevalla ultralla sitten olisi, jos niistä siittiöistä ja inssistä joutuu maksamaan joka tapauksessa?

   Poista
 5. Äh :/ Rauhaisaa joulua ja uusilla voimilla ensi vuonna :)

  VastaaPoista