perjantai 20. marraskuuta 2015

Suunnitelmia ja odotusta

Istuttiin eilen alas ja tehtiin sotasuunnitelmaa. Toisin sanoen kirjattiin ylös tuloja ja menoja ja sitä miten saadaan rahaa säästöön. Tähän saakka säästäminen on ollut hyvin olematonta. No ensiksikin ei ole ollut mistä säästää ja toiseksi ei ole jaksanut ajatella koko asiaa. Nyt helpotti huomattavasti oloa kun tehtiin ihan todellinen suunnitelma ja huomattiin, ettei rahan säästäminen ole mahdotonta. Meillä on muutamia muitakin isoja menoja ensivuoden puolella mutta periaatteessa meidän pitäisi pystyä saamaan kolmeen inssiin rahat tässä kolmessa kuukaudessa. Alkaa pikkuhiljaa olemaan ihan positiivinen ja toiveikas mieli.

Joka paikka on täynnä raskaana olevia mutta se ei tunnu pahalta. Ehkä se kertoo siitä, että itsekin uskoo vielä joskus olevan siinä tilanteessa. Viimeisen pettymyksen jälkeen se usko oli mennyt ja pelkäsin ettei se tulisi takaisin ollenkaan. Mulla oli niin negatiiviset fiilikset jossain välissä, että mietin jo hetken haluanko koko lasta enää. Ja olisihan se helppoa olla edes yrittämättä. Ei tarvitsisi jaksaa pelkoa ja pettymyksiä. Nyt kuitenkin pystyn taas näkemään vähän objektiivisemmin tilanteen. Meillä oli vaan huono tuuri. Kaikki on mitä luultavimmin ihan kunnossa ja ensi kerralla täytyy toivoa parempaa onnea.

Aloitin tänään ovistestailun. Vielä oli negatiivinen mutta limasta päätellen sen pitäisi tulla lähipäivinä. Mä oon miettinyt paljon tuota ovulaatiota ja sitä kuinka pitkälle sen perusteella voi arvioida että kaikki on hyvin. Siis jos ovis tulee suht. säännöllisesti niin voinko olettaa, että kaikki on hyvin? Myös se lyhyt luteaalivaihe mietityttää (10-12 päivää). Kuinka paljon se vaikuttaa meidän mahkuihin ja mitä sille voisi tehdä?

Mulla tuli muuten muutama päivä sitten 2 vuotta siitä kun lopetin tupakoinnin! Ja siis reilut kaksi vuotta on myös siitä kun päätetiin tähän ryhtyä. Niin se aika rientää.


4 kommenttia:

 1. Mulla on myös saman pituinen luteaalivaihe ja stressasinkin sitä, muttei kuitenkaan vaikeuttanut hommaa, kun tärppäsi nopeasti. Kyselin lugeja lääkäriltä, mutta lääkäri sanoi, ettei siitä ole näyttöä, että ne oikeasti auttaisivat. Mua vähän ärsyttää klinikan luomulinja, kun kuitenkin on totuus, että pienellä lääkeavituksella voi parantaa todennäköisyyksiä muutaman prosentin verran.

  Itse en säästänyt yhtään rahaa hoitoja varten, vaan hoidot on tehty lainarahalla ja niin tehdään myös kakkoskierroksella. Eihän niitä lainoja ole kiva maksella takaisin, mutta itselleni se on ollut paras ratkaisu ja pankki oli esim. hoitovapaalla hyvin ymmärtäväinen lyhennysten suhteen, vaikka kyseessä oli laina ilman takaajia.

  Nythän klinikoilla on myös aika paljon omia rahoitusjuttuja. Esim. Väestöliitolla saa kolmen kuukauden korottoman maksuajan, mutten tiedä koskeeko vaan rankempia hoitoja vai myös inssejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttava kuulla, että lyhyehköstä luteaalivaiheesta huolimatta tärppäsi pian. :) Mähän käytin parissa yrityksessä lugeja mutta mullekin lääkäri sanoi, että niistä tuskin on mitään hyötyä. Halusin kuitenkin niitä käyttää koska en halunnut tietää etten ole raskaana siitä, että menkat alkaa. Seuraavalla kerralla en välttämättä niitä lugeja halua, ellei lääkäri niitä erityisesti suosittele.

   Enpäs ollutkaan kuullut tuosta väestöliiton kolmen kuukauden korottomasta maksuajasta. Täytyy varmaan perehtyä jos seuraavilla kolmella kerralla ei tärppää.

   Poista
 2. Konkreettisen suunnitelman tekeminen on aina hyvä juttu, sitä yhtäkkiä huomaakin, että mahdottomiltakin tuntuvat asiat voivat olla hyvinkin saavutettavissa. Taloudellisten syiden aiheuttama pieni tauko yrittämisessä voi olla toisaalta ihan hyväkin, kun saa etäisyyttä edelliseen pettymykseen ja pääsee yrittämään taas optimistisin tunnelmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mua ainakin helpotti huomattavasti kun saatiin asiat paperille! :) Ja tauko tosiaan tekee hyvää. Ilman tätä rahapulaa olisin varmaan jatkanut hamaan tulevaisuuteen saakka ja polttanut itseni ihan loppuun (toisaalta iilman rahapulaa ainakin puolet sressistä olisi poissa). Nyt alkaa tajuamaan kuinka väsynyt ja maassa on ollut kun olo alkaa normalisoitumaan. Seuraavalla kierroksella pystyn toivottavasti pysymään optimistisena oli lopputulos mikä tahansa. :)

   Poista