tiistai 13. lokakuuta 2015

Testata vai ei?

Yritän tässä parhaillani hirveiden aivastuskohtauksien välillä saada kirjoitettua jotain. Mulla siis yhä aamukutitukset nenässä ja kurkussa. Mä voin tuntea kielellä kuinka turvoksissa on mun kitalaki. Nyt odottelen pari tuntia ja toivon, että tämä olo menee ohi niin kuin muinakin päivinä. Ruumiinlämö on pysytellyt siellä 37 korvilla eikä olo ole kuitenkaan kuumeinen. Normaalisti lämpötila on n. 36,5 ja jos on mennyt 37 yli niin olo on ollut selvästi kipeä. Muita hieman mielikuvituksellisempia oireita eiliseltä oli mm. himo juoda cocacolaa kahvilassa ja outo euforinen olo juuri ennen töiden alkua. Kyllä, nämä todistavat sen, että olen raskaana! Elä nyt sitten tämmöisenä ihmisenä.

Paine testata on aika kova. Toisaalta ehkä vielä kovempi on pelko siitä negatiivisesta tuloksesta. Meillä on tänään eräs tapahtuma jollaisessa normaalisti ottaisin lasin tai kaksi viiniä. Saattaisinpa jopa lähteä jatkoille ja juoda enemmän tai vähemmän alkoholipitoisia juomia. Mietin jo, että teen testin ja jos se on negatiivinen niin juon alkoholia. Mutta mitä jos olenkin raskaana mutta positiivinen ei vielä näy? Äh, ei mua oikeesti edes huvitaisi lähteä, yritän vaan löytää syyn sille, että saisin testata jo.

Kuinka todennäköistä on, että testi näyttää negatiivista jos olen raskaana? Mä ilmeisestikkin olisin nyt 3+6 viikkoa raskaana. Vaimo on sitä mieltä, että testataan vasta aamulla. Paitsi jo ei meinata saada millään unta niin sitten testataan yöllä. Joo, eiköhän me pysytä suunnitelmassa.

Ehkä.

10 kommenttia:

 1. Ai niin uhohdin kirjata yhden tärkeän todisteen raskaudesta. Mulla on poskessa finni! (voisinko nyt ihan oikeesti vaan laittaa nää mun aivot kiinni?)

  VastaaPoista
 2. Taitaa olla aika yksilöllisiä nämä raskaushormonin tasojen nousut...Itse testasin meneillään olevasta raskaudesta 3+6 (2 päivää ennen menkkojen alkamista, dpo 13) melko vahvan viivan halpistestillä ja kaksi päivää myöhemmin eli oletettuna alkamispäivänä digitestillä raskaana 2-3 viikkoa. Mulla ainakin siis nousu tapahtui jo tosi aikaisin! Ei teillä kai mitään menetettävää ole, vaikka testaisitte joka päivä? Kun asia kuitenkin pyörii koko ajan mielessä, eikä testit rahallisestikaan ole kalliiden hoitojen rinnalla mitään. Tänään tehty testi negatiivisena ei vielä tarkoita ettet olis raskaana, mutta jos saisistkin jo edes vivahduksen positiivista testiä, niin miten jännää se olisikaan...Hulluuden partaalla oloahan se raskauden odottelu noina viimeisinä piinapäivinä joka tapauksessa on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei testaamisessa mitään ehkäpä mitään menetä. Jospa nämä aikaiset negat vähän pehmentävät iskua jos menkat alkaa. Hurjasti onnea raskaudesta! :)

   Poista
  2. Kiitos ja onnea onnistumiseen teille! :)

   Poista
 3. Eikä pari lasillista viiniä keskenmenoa aiheuttaisi tässä vaiheessa, vaikka raskaana olisitkin...

  VastaaPoista
 4. En kestänyt enää vaan tein testin. Se on nega. Vielä olen toiveikas menkkoihin saakka mutta järki sanoo, että luovu toivosta.

  VastaaPoista
 5. Itse testasin tuon keskenmenneen raskauden muistaakseni noin 20 päivää oletetun hedelmöittymisen jälkeen ja testi näytti selkeän plussan, mutta mitään oireita ei minulla ollut. Toivotaan, että tuo voisi vielä käännähtää plussaksi! Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivoa on siihen saakka kunnes menkat alkaa. :)

   Poista
 6. Mä olen aikaisen testaamisen kannattaja senkin takia, että niin selviää mahdolliset kemialliset raskaudet paremmin. Vaikka se onkin varmaan kamalaa saada katoava plussa, kertoo se kuitenkin jotain elimistöstä (hedelmöittyminen ok, mutta kiinnittyminen ei) ja niin on helpompi saada esim. lääkitys kuntoon, jos sitä käytetään tukena. Itse testasin ekan kerran jo pp9 (*nolo*), mutta plussa tuli tosiasn vasta pp16. Luomuinsseissä on muutenkin vähän vaikea tietää tuota tarkkaa hedelmöittymisajankohtaa. Mulla inssi tehtiin heti ovisplussan jälkeen, joten hedelmöittyminen saattoi olla vasta parikin päivää inssin jälkeen, mikä selittäisi myöhäisen plussan. Lääkäri sanoi mulle, että sulatetut siittiöt elävät n. 3 vrk.

  Tsemppiä siis edelleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja! Taidan pistää korvan taakse ja testata myös tutkimusmielessä aiakisessa vaiheessa. Ensimmäisessä inssissä olin aika varma, että mulla oli kemiallinen raskaus. Jos olisin testannut ajoissa niin olisin voimut olla varma mitä tapahtui. (nyt luulen ettei se ollut kuitenkaan kemiallinen raskaus... paitsi ehkä aivokemiaalinen :D ). Kiitos tsempistä! :)

   Poista