maanantai 10. elokuuta 2015

Tyhjää täynnä

Eilen oli ihana päivä! Oltiin porukalla Suomenlinnassa ja joka paikka oli täynnä lapsia, vauvoja ja raskaana olevia naisia. Mietittiin ollaankohan ensi vuonna täällä vaunujen kanssa. Millainen meidän lapsesta tulee?

Illalla alkoi mahakipu ja sitten vuoto.

Ovulaatiosta oli 10 päivää. Ei taaskaan päästy edes testaamaan oikeana päivänä.

Vahva epäilys, että se meni kesken. Ja ehkä se edellinenkin koska kävi melkein samalla tavalla. "Mikäli naisella on kaksi perättäistä keskenmenoa, on kolmannen raskauden keskeytymisriski jo 20-40% -- " http://metku.net/~pesu/keskenmeno.php

Vuoto on outoa. Ei normaalia kirkkaan punaista vaan rusehtavaa. Ihan niin kuin viime kerrallakin. Varmasti se pian muuttuu normaaliksi vuodoksi.

Okei, niin kun mun käytännöllinen vaimoni sanoi: odotetaan mitä lääkäri sanoo.

Mä menen nyt tekemään kakkua. Mulla on tänään syntymäpäivä.

(tein varmuuden vuoksi testin. tyhjää täynnä)6 kommenttia:

 1. Voi itku :( voimia uuteen kiertoon!

  VastaaPoista
 2. Moikka! Täällä myös raskaus haaveissa..Kaksi varhaista keskenmenoa (viikoilla 6 ja 7) takana ja kovasti uutta yritystä päällä.

  Tuo sinun luteaalivaiheesi vaikuttaa kyllä tosi lyhyeltä kiinnittymistä ajatellen. Mistä päättelet että sinulla olisi ollut kaksi keskenmenoa? Kun alkiohan kiinnittyy kohdun seinämään ~6 päivää hedelmöityksestä, niin kovin lyhyt aika tuossa on keskenmenolle. Kemiallinen raskaus pikemminkin olisi mahdollinen, sitäkään ei tosin voi mitenkään tietää.

  Ruskea niukka kuukautisvuoto kielii mahdollisesti ovuloimattomuudesta, mutta sinulla oli ilmeisesti todettu ultralla ovulaatio tapahtuneeksi? Tosi harmillinen juttu joka tapauksessa, toivottavasti saatte selvyyden asioihin.

  Itse ainakin olen oppinut sen, että raskaus on raskaus vasta sitten kun se plussa piirtyy testiin. Tsemppiä ja plussatuulia teille toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Mielestäni vastasin sulle jo puhelimella mutta näköjään se ei koskaan tänne päätynytkään. Mä oon tosi pahoillani sun keskenmenoista! Tsemppiä myös sinne päin!

   Pahimmassa synkkyydessä kun miettii mikä meni vikaan sitä jää helposti vellomaan siihen pahimpaan mahdollisuuteen. Mun logiikka toimi siis niin, että koska normaalisti mun kierto on vähintään sen 28 päivää ja vaan näissä kahdessa on ollut 26 päivää niin inssin on täytynyt muuttaa jotain mun kierrossa. Muuta en keksinyt kun sen, että hedelmöittyminen ja kiinnittyminen on tapahtunut mutta jo heti 2-3 päivän päästä joku meni vikaan.

   Nyt kun olen vähän päässyt miettimään asiaa niin keskenmeno ei tunnu ihan niin todennäköiseltä enää. Ihmetyttää vaan miten sattuikin, että juuri inssi-kierrot on tämmöisiä nysiä.

   Soittelin tänään klinikalle ja sieltä epäiltiin, että keltarauhashormooni toimii huonosti. Ensi kerralla siis tueksi hormonit.

   Poista
 3. Voi harmi :( Nuo pettymykset on aina niin kurjia. Itse tuossa tilanteessa saattaisin kysellä lääkäriltä, että voisiko onnistumista yrittää avittaa lääkkeillä. Ainakin tuohon lyhyeen luteaalivaiheeseen voisi saada tukilääkityksen. Lugesteronia tai vastaavaa. Meillä oli parin epäonnistuneen inssin jälkeen käytössä clomifen, joka tehosti ovulaatiota ja vaikutti siten parantavasti myös luteaalivaiheeseen. Kuitenkin nuo hoidot on sen verran kalliita, että kannattaa käyttää kaikki keinot. Inseminaatioiden yhteydessä hormonilääkkeiden määrä on kuitenkin aina pieni ja näin ollen hintakin hyvin kohtuullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikolla mulla onkin jo foillikkeliultra niin päästään lääkärin kanssa tästä juttelemaan. Kätilö puhelimessa sanoi, että voisi kokeilla inssin jälkeen jonkin lääkityksen mukaan ottamista. Ihanaa kun seuraavaa pääsee taas jo yrittämään ihan pian!

   Poista