tiistai 25. elokuuta 2015

Ovulaatiosta ja testaamisesta

Ei tullut tänäänkään plussaa. Eipä kyllä haittaa koska edelliset inssikiertojen plussat tulivat aikaisessa vaiheessa ja sen tietää miten siinä kävi. Jospa tämä pitkä kierto olisi hyvä merkki. Ainakin erilainen kun epäonnistuneet kierrot. Testailen taas väestöliitosta ostetuilla liuskatesteillä kun jännittää clearbluen käyttäminen. Lääkäri meinaan sanoi, että viime aikoina on tullut useampi tapaus, että ne on näyttäneet mitä sattuu. Musta tuntuu, että meillä kävi sama juttu silloin toukokuun lopussa. Tulikohan plussa kp 10 tai 11. Joka tapauksessa silloin heti ekana testipäivänä. Epäilin jo silloin, että testi on väärässä mutta syystä tai toisesta en tehnyt uutta. Menkat sitten alkoivatkin niihin aikoihin, että ovis olisi ollut myöhemmin. Harmittaa kyllä ne clearbluet kun just ostettiin uusi paketti. No ehkäpä uskallan käyttää niitä ensi kerralla (jos sellainen tulee) ekoina testipäivinä.

Mä oon vähän googletellut noita ovulaatio-oireita. Mä tunnistan ovulaation oikeestaan vaan limasuudesta enkä siitäkään aina. Sitä limaa saattaa tulla kuitenkin parikin päivää. Mua jäi kaivelemaan kun lääkäri sanoi, että limasuutta voi olla useempikin päivä koska mulla on kypsymässä paljon pieniä munarakkuloita. Mutta eikös kaikilla ole? Harmittaa kun en tajunnut kysyä mitä oikeen tarkotti. Osaiskohan joku valottaa mulle tätä asiaa? Mitä pidemmälle tässä hommassa menee niin sitä vähemmän sitä tajuaa tietävänsä.

Kyselin aiemmin teiltä niistä lääkkeistä ja kannattaakohan niitä kokeilla. Lääkehän oli nimeltään lugesteron (Kiitos Ruska) ja muutaman kommentin ja googlettelun jälkeen päätettiin niitä testata. Nyt meillä on vaan pienehkö kiista vaimon kanssa koska mun mielestä lääkäri sanoi, että niitä laitetaan 2 päivässä ja paketti maksaa 15€ kun taas vaimo muistaa, että niitä laitettiin 3 koko aikana ja ne on 15€/kpl eli 45€ yhteensä. Sanokaa nyt mulle, että mä oon oikeessa! (Sen sain selville, että kyllä niitä vähintään tuon 2 päivässä laitetaan mutta mites tuo hinta?) En voi käsittää miten meillä on noin erilaiset muistikuvat. Ensi kerralla kirjotetaan kyllä kaikki ylös ja kysytään heti jos jostan ollaan epävarmoja.

Mun pitäisi aloitella pikkuhiljaa valmistautumaan taas työelämään. Uusi homma alkaa vajaan kuukauden päästä ja toiseenkin hommaan mua pyydettiin. Jännää! Töiden kannalta on ihan oikeastikkin ihan hyvä etten ole vielä raskaana. Nyt pystyn mitä luultavimmin hoitamaan sovitut työt itse eikä keväälläkään tarvitse hankkia sijaista.

8 kommenttia:

 1. Mä en osaa tuohon annostukseen sanoa mitään (ne kun paljon vaihtelee), mulla oli pas-hoidossa 300mg aamuin illoin. Mutta asiani oli siis se että yksi avaamaton paketti taitaa kaapissa vielä olla, olisko kiinnostusta tai tarvetta? On siis 100mg vahvuudeltaan.

  VastaaPoista
 2. Mä en osaa tuohon annostukseen sanoa mitään (ne kun paljon vaihtelee), mulla oli pas-hoidossa 300mg aamuin illoin. Mutta asiani oli siis se että yksi avaamaton paketti taitaa kaapissa vielä olla, olisko kiinnostusta tai tarvetta? On siis 100mg vahvuudeltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu voisinpa ollakin kiinnostunut! :) En yhtään tiedä noista vahvuuksista tai määristä vielä mutta inssissähän se sitten viimeistään selviää. Laitatko vaikka s.postia osoitteeseen amalakamala3(at)gmail.com niin sovitaan yksityiskohdista?

   Poista
 3. Annostukseen en uskalla ottaa kantaa minäkään. Yleisesti Lugesteronin vaginaalinen annos on yleensä 300–600 mg vuorokaudessa, ja se jaetaan kahteen tai kolmeen osa-annokseen. Keltarauhasen vajaatoiminnassa käytetään usein 300 mg vrk-annosta jaettuna kahteen osa-annokseen (aamulla pienempi, illalla nukkumaan mennessä suurempi annos). Sitä otetaan kolmannesta ovulaation jälkeisestä päivästä lähtien. Jos raskaus alkaa, käyttöä voidaan jatkaa tukihoitona 9.–11. raskausviikolle tai muussa tapauksessa siihen kunnes vuoto alkaa. Mut lääkäri antaa tästä teille kyllä tarkemmat ohjeet :)

  Pakettaja on kahdenlaisia: 100 mg/30kaps tai 200 mg/kaps. Molemmissa paketeissa siis vaikuttavaa ainetta sama määrä, joten viitehintakin on sama: 16.03e.

  Yhteiskuluja on siis hankala arvioida, mut tossa jotain osviittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva saada jotain suuntaa antavaa tietoa. Lääkäriltä sitten tietysti ne henk.koht ohjeet. :) Ja vaikuttaa siltä, ettei mitään älyttömän kalliita ole.

   Poista
  2. Oho, tosta vahvemmasta jäi määrä pois. Eli 200mg kapseleita on paketissa vaan 15kpl, ku 100mg paketis kapseleit on 30kpl. Siitä sama yhteismäärä ja hinta :)

   Poista
 4. Meillä oli viime vuonna yhdessä inssissä luget tukilääkityksenä ja silloin annostus oli 2 kapselia aamuin illoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Veikkaan, että jotain samaa tulossa meille. :)

   Poista