torstai 20. elokuuta 2015

Follikkeliultra nro 3

Tämän päivän ohjelmassa oli follikkeliultra. Oltiin hyvissä ajoin Helsingissä ja käytiin kahvittelemassakin ennen ultraa. Mentiin tyytyväisenä klinikalle mutta ilmoittautuessa tuli hämentynyt tilanne kun mun nimeä ei löytynytkään koneelta. Ihmeteltiin mitä on voinut käydä kunnes vastaanottovirkailija muistikin, että meitä odotettiin jo eilen. Kaivoin kalenterin esille ja siellähän oli todellakin merkintä eiliselle. Säikähdettiin jo, että menikö meidän foillikkeliultra ihan pipariksi mutta vastaanottovirkailija sanoi, että kysäsee lääkäriltä kerkeisikö se kuitenkin ottamaan meidät vastaan. Odoteltiin hetki ja onneksi lääkärillä oli meille aikaa. Pahoiteltiin kovasti kömmähdystä. En voi käsittää miten en tajunnut, että  aika on keskiviikkona. Katsoin kalenteriakin monta kertaa alkuviikosta kun mietin aikatauluja. Mä olin vaan saanut päähäni, että aika on torstaina kello 2 enkä nähnyt, että kalenterissa oli merkintä keskiviikon kohdalla.

Ultrassa näkyikin aika pieniä tyyppejä. Isoin follikkeli taisi olla 7 mm. Eli ovulaatio on odotettavissa vasta paljon myöhemmin kuin luulin. Pitkä kierto siis tulossa. Alan testaamaan ovista sunnuntaina ja ensi viikolla sitten inssiin joku päivä. Jos kierto olisi sen 28 päivää niin plussa tulisi mitä luultavimmin lauantaina. Nyt onkin vähän jännää kun tuntuu, ettei osaa yhtään ennakoida kuinka pitkä tästä kierrosta on tulossa. Ja mitä se tarkoittaa mahkujen suhteen.

Juteltiin lääkärin kanssa edellisistä insseistä ja siitä miten ne kierrot on olleet niin lyhyet. Ja miksi juuri niissä kierroissa menkat alkoivat niin aikaisessa vaiheessa. Kaikki muut kierrot yli puolen vuoden ajalta olivat paljon pidempiä. Muuttiko inseminaatio jotain kierrossa. Lääkäri sai minut vakuuttuneeksi, että se on ollut vaan huonoa tuuria. Puhuttiin myös siitä, että jos halutaan niin voidaan ottaa avuksi inseminaation jälkeen keltarauhashormoonia lisäävä lääke (nyt just en muista sen nimeä... joku lute- jotain. Jotain emätinkapseleita.). Lääkäri sanoi, että siitä ei välttämättä ole mitään apua mutta ei myöskään haittaa. Nyt vähän mietityttää kannattaako sitä kokeilla vai ei. Onko jollain siitä kokemuksia? Ja mikä sen nimi olikaan?

Taas mieliala on korkealla ja taas ihan hyvä tunne tästä kerrasta. Jospa tällä kertaa ei tarvitsisi pettyä tai vaihtoehtoisesti osaisi suhtautua pettymykseen hieman paremmin kuin viimeksi.

Nyt suunnittelen ottavani tämän kierroksen oikeen extrarennosti. Onneksi tällä kertaa oviksen tienoilla ei pitäisi ollaa mitään spektaakkelia järjestettävänä tai muuten hirveä kiirus. Nyt olis vaan tää.


12 kommenttia:

 1. Kyseessä on varmaan Lugesteron. Se on luonnollista progesteronia, jota käytetään keltarauhasen vajaatoiminnan hoitoon alkuraskauden aikana. Saattaapi tukea mukavasti alkuraskautta, joten lie hyvinkin kokeilemisen arvoinen.

  Tsemppiä kiertoon, pidän peukkuja! :)

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Ruskan kanssa, kannattanee kokeilla. Itsellä ei ollut insseissä, mutta nyt IVF:ssä on.

  Onnea matkaan! Siitä lähdetään, että seuraava ovulaatio tulee vasta vauvan synnyttyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..tai siis tämän kierron jälkeen seuraava :D

   Poista
  2. Ja niin ajattelinkin, että tarkotat! :D Kyllä tosiaan! Sitä vartenhan siellä rampataan, jotta pian ei enää tarvitsisi!

   Poista
 3. Sen kokeilusta ei ainakaan ole mitään haittaa, siitä tulee tietysti kovempia pre-kuukautisoireita ainakin allekirjoittaneelle (isommat ja kipeämmät tissit, kovempi turvotus ja valtaisa väsymys), mutta monille ei mitään. Itselläni se myös viivästyttää seuraavaa kiertoa niin, että jos kapseleita käyttää 14 päivää niin vuoto alkaa yleensä viiden päivän päästä viimeisimmästä kapseleita. Mutta tätäkään ei ole kaikilla. Itsellä oli käytössä kahdessa inssissä ja kahdessa IVF-hoidossa. Noissa insseissä oli sen takia kun kahdessa ekassa inssissä vuoto alkoi 9 päivän päästä ovulaatiosta eli ovulaation aikaansaamiseksi käytetty lääke aikaisti vuotoa liikaa. 10 päivää olisi ollut vielä ok, mutta 9 oli jo liian lyhyt. Tsemppiä jatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvältä alkaa tuo lääke kuulostamaan. Tai ainakin siltä että kannattaa kokeilla. :) Kiitos tsemppistä! Samaa sinulle (mitä vaihetta nyt käytkään läpi. Tsemppiä aina tarvitaan. ;D )!

   Poista
 4. Tsemppiä! :) ps. foillikkeli=follikkeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! :D :D Heh! Nyt täytyykin korjailla muutamatkin tekstit ja otsikot. :D Kiitos sekä tsempistä että korjauksesta!

   Poista
 5. Blogissani haaste sinulle, toivottavasti jaksat tehdä! Tsemppiä teille !

  VastaaPoista