maanantai 25. toukokuuta 2015

Kyllä nyt kärsimätöntä koetellaan!

 Tais lykkääntyä meidän seuraava inssi tuonne syksymmälle.

No alotanpas alusta. Kävin siis munatorvien aukiolotutkimuksessa viime viikolla. Vaimo joutui olemaan töissä, joten junailin keskenäni Helsinkiin. Tutkimus jännitti etukäteen jonkin verran koska käskettiin ottamaan särkylääkettäkin tuntia ennen. Jännnitti tietysti tulokset ja se onko tutkimus kivulias. Kaikki meni kuitenkin hyvin. Tutkimuksessa ruiskutettiin kohtuun nestettä ja ilmaa ja katsottiin ultralla kulkeutuuko ne munatorviin. Samalla näkyi myös kohdun muoto paremmin. Munatorvet olivat auki ja kohdussakaan ei liiemmin ollut häikkää. Eli siis se on lievästi sydämen muotoinen mutta mitään väliseinää ei onneksi näkynyt. Kaikki niiltä osin siis ok.

Pienehkö huolen aihe on kuitenkin mun edellinen kierto. Inssin jälkeenhän mulla alkoi yllättäen menkat jo kolme päivää ennen testipäivää. Eli ovulaation ja kuukautisten välissä oli vain 11 päivää. Lääkärin kanssa siitä juteltiin ja se sanoi, että se saattaa olla merkki matalasta keltarauhashormoonista. 11 päivää on siinä rajalla ja heti siitä lyhyempi aika on jo selvästi epänormaalia. Tätä pitää siis seurata ja jos tilanne toistuu niin sitten hormoonit kehiin. Jokainen kierto on omansalainen eli saattaahan se olla, että tämä oli vaan huonotuurinen poikkeus.

Ultrassa löytyi myös 9,5 mm munarakkula ja sovittiin, että tulenkin jo heti tällä viikolla inssiin. Ehdin jo olemaan aika innostunut. Lääkäri käski aloittaa testaamisen lauantaina mutta puhuttiin, että ovis tulee mitä luultavimmin keskiviikkona. Lauantailla meillä oli semmoista ohjelmaa mitä oltiin järjestelty monta kuukautta ja aamulla melkein meinasinkin unohtaa koko testauksen. Järkytys oli suuri kun siellä se hymynaama paistoi. Miksi se tuli jo nyt! Ei siis tässä kierrossa päästy inssiin. Lauantain tapahtuma oli pakko hoitaa.

Soittelin tänään klinikalle ja sieltä rauhoiteltiin, että jokainen kierto on erilainen. Valmistauduin siihen, että kuukauden päästä sitten taas mutta hoitaja muistutti Väestöliiton klinikan tulevasta muutosta ja kesätauosta. Näyttää siis siltä, että seuraava inssi tulee olemaan heinäkuun puolenvälin jälkeen, ellei tässä nyt taas tule jotain estettä.

No nyt vaan täytyy asennoitua lomailemaan ja rentoutua myös tämän homman suhteen. Tavallaan ihan jees koska ehkäpä saisin kropan parempaan kuntoon kesän aikana niin voisi mahdollisuudet parantua ja tuleva raskauskin sitten helpompi. Eli paljon aurinkoa iholle (joka on aika pahassa kunnossa kun lopetin biologisen lääkityksen tammikuussa), hyvää ja terveellistä ruokaa ja liikuntaa ja stressitöntä elämää. Vaimo ja käly yrittävät houkutella mua niiden kanssa Helsinki midnight run tapahtumaan juoksemaan 10 km elokuun lopussa. Se tarkoittaisi sitten sitä, että pitäisi kesä treenata koska nyt ei menisi edes 2 km. Täytyy vielä harkita haluanko mitään noin rankkaa tavoitetta.

Aloitin myös taas ruokavalion saadakseni psorin kuriin mutta nyt päätin aloittaa suoraan todella tiukan autoimmuuniprotokollan kuukaudeksi ja siitä pikkuhiljaa alan kokeilemaan miten kestän eri ruoka-aineita. Mulla on ihan hyvä tunne näin viikon jälkeen. Tulehdus on selvästi rauhoittunut eikä iho enää kutia juuri yhtään. Ilmatkin tietysti vaikuttaa, mutta pääasia, että parempaan suuntaan menee.

Ihanaa kesän alkua kaikille! Toivottavasti jokapaikassa on yhtä ihana ilma kun täällä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti