lauantai 2. toukokuuta 2015

Ihka ensimmäinen yritys! - iloa ja jännitystä maustettuna pienellä huolella

No nyt se on ohi! Siellä ne siittiöt etsivät kohdettansa parhaillaan. Saattaapi olla, että varsinainen ovulaatio tapahtuu kuitenkin vasta huomenna, joten saavat luvan siihen asti olla kärsivällisiä.

Aloitanpas ihan aamusta! Mulla oli kello soimassa 7.45, jotta kerkiän tehdä testin ja sitten heti soittaa klo 8 klinikalle jos tulee positiivinen. Heräsin kuitenkin jo vähän vaille 7 ja yrtin kovasti saada takaisin unen päästä kiinni. Päähäni kuitenkin pälkähti ajatus, että mitä jos sitä positiivista ei tulekaan, joten unta oli turha enää odottaa. Tein testin ja palasin tikun kanssa takaisin sänkyyn odottamaan (onneksi clearblue-testissä on se kuori, ettei tarvitse pissaista tikkua laittaa yöpöydälle). Jostain kumman syystä meinasin torkahtaa siinä 3 minuutissa mutta havahduin kuitenkin ennen nukahtamista. Tässä vaiheessa ei ole varmaankaan kovin suuri yllätys että hymynaamahan siellä oli. Taisin hihkasta, että Jes! kun vaimokin heräsi ja iloitsi. Nukahdettiin vielä hetkeksi ja kahdeksalta heräsin soittamaan klinikalle.

Saatiin aika yhdeksi, joten meillä oli hyvin aikaa aamutoimiin ja Helsinkiin ajeluun. Helsingin päässä käytiin vielä kahvillakin. Tässä välissä muuten pakko mainostaa Hietalahden kauppahallin Soppakeittiötä. Jätetään auto usein siihen lähelle ja ollaan nyt pari kertaa käyty siellä. Ihana paikka ja ruoka tosi hyvää. Ekalla kertaa syötiin buillabaisse-kala-äyriäissopat ja nyt ihanat mantelipullat kahvin kanssa. No taas asiaan! Oltiin hyvissä ajoin odottelemassa klinikalla ja siellä oli 2 muutakin pariskuntaa. Odoteltiin yhteensä varmaan 40min eikä siinä muuten mitään mutta mulla oli aika kova pissahätä. En meinaan käynyt pissalla kun ohjeissa luki että operaatio onnistuu paremmin jos rakko on täynnä. Mua jännitti enemmän kuin kertaakaan koko prosessin aikana. Lopulta päästiin sisään ja meillä oli eri lääkäri kuin normaalisti. Lääkäri oli todella mukava ja perusteellinen. Erityisen ihanaa oli se, että hän otti vaimon tosi hyvin hoitoon mukaan.

Aluksi ultrattiin, että nähdään missä vaiheessa mennään. Sain kovasti kehuja kauniista kalvoista, virkeästä kohdusta (se teki semmosta aaltoilua joka kuulemma kuuluu ovulaatioon) ja elinvoimaisen näköisistä munasoluista, jotka siellä jonottivat vuoroaan. Vasemmalla puolella oli tarjolla iso (en tarkalleen muista minkä kokoinen) munarakkula. Tässä vaiheessa lääkäri otti puheeksi mun kohdun muodon ja kysyi onko meidän varsinaisen lääkärin kanssa ollut siitä puhetta. Ja ei siis ole ollut. Kohdussa oli siis jotain häikkää mutta lääkäri sanoi, että katsotaan sitä myöhemmin ja tulosti kuvia joita voidaan inseminaation jälkeen tarkastella. Mä tietysti vähän huolestuin mutta työnsin ajatuksen pois mielestä ja keskityin vaan inseminaatioon. Lääkäri laittoi ruiskun kohdunkaulasta sisälle ja katsottiin samalla ultralla kun siittiöitä laskettiin hiljalleen sisälle. Ruiskun pää oli suunnattuna mahdollisimman hyvin vasemmalle puolelle lähelle munarakkulaa. Oli kyllä kiinnostavaa nähdä ultran avulla inseminaatio myös sisältä päin. 

Kun inssi oli suoritettu siirryttiin katsomaan kuvia kohdusta. Lääkäri selitti, että mulla on lievästi haarautunut kohtu eli hieman sydämen muotoinen. Kohtu saattaa olla pahimmassa tapauksessa jopa jakautunut kahtia mutta mulla on tosiaan kohdun pohjassa vaan semmoinen ulkonema. Itse ulkonema ei ilmeisesti haittaa mutta jos ulkonemasta lähtee ohut kalvo (jota ei siis ultralla näkynyt) niin se voi tarkoittaa kohonnutta keskenmenoriskiä. Alkio saattaa kiinnittyä tähän kalvoon, eikä tietenkään voi siinä kasvaa, vaan menee kesken. Mitä luultavimmin kaikki on ihan hyvin mutta sovittiin kuitenkin, että jos tämä inssi ei tärppää niin tehdään heti ennen seuraavaa yritystä testejä. Eli munatorvien aukiolotutkimus ja kohtua tarkastellaan tarkemmin (sanoikohan lääkäri, että sinne laitetaan nestettä jotta kalvo näkyisi paremmin... en nyt ihan muista).

Vaikka kaikki ei mennytkään täydellisesti vaan hieman huolestuttaviakin uutisia kuultiin niin silti lähdimme klinikalta tosi innoissamme pois. Nyt se tapahtui mitä varten aloitimme säästämään rahaa silloin yli puolitoistavuotta sitten. Nyt meillä on ihan oikeasti pienen ihmisen rakennuspalikat kasassa. Nyt vaan toivotaan, että ne löytävät toisensa ja kasvavat turvassa isoksi asti.


Taitaa tulla pitkä kaksi viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Peukut pystyssä täällä teidänkin puolesta! Onkos teil minkäs hintaista toi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä inssi on soluineen on 809€ (hinnastossa lukee, että sisältää yhden seurantakäynnin)

   Poista
 2. Paljon tsemppiä ja toivotaan, että tärppää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti! Itsekkin täällä sormet ja varpaat ristissä. Ei varmaan sitten lapsuuden joulujen odottamisen jälkeen ole päivät mennyt näin hitaasti! :D

   Poista
 3. Lueskelin näitä vanhoja päivityksiä pitkästä aikaa :D mutta siis meillä tulee yks inssi+siittiöt maksamaan 1209e/kerta :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon siinä käsityksessä, että väestöliitto on edullisin klinikoista ja hintaa laskee myös se, että käytetään suomalaisia lahjasoluja. Meillä ei noissa ekoissa yrityksissä ole ollut kuin yksi ultra, koska ollaan tehty inssit luonnonkiertoon. Seuraavalla kerralla (joka onkin jo kuudes kerta) tehdään ensimmäinen ovulaation induktio eli silloin rampataan useammin ultrassa. Se varmasti tulee nostamaan hintaa. Kuin myös uudet lääkkeet.

   Poista