lauantai 4. huhtikuuta 2015

Ovulaation mysteeri

Torstaista lähtien olen pissannut aamuisin kuppiin ja uittanut siellä tikkua. Pienen odottelun jälkeen alkaakin se mielenkiintoinen vaihe. Tulkinta. Torstaina oli helppoa. Kahdesta ilmestyneestä viivasta se merkitsevä oli selvästi haaleampi kuin kontrolliviiva. Perjantaina tarkastelin viivoja jo huomattavasti pidempään ja lopulta tulin siihen tulokseen, että testiviiva on himpun haaleampi kuin kontrolliviiva. Odotin tänä aamuna jotain todella selkeää eroa edelliseen mutta sitä ei ollut. Viiva näytti mielestäni samalta kuin eilen eli himpun haaleammalta kuin kontrolliviiva. Jatkan testaamista ja toivon, että viivasta tulee kunnolla tummempi. Vähän liian summittaista tämä testaaminen. Onneksi vielä ei ole tosi kyseessä muuten saattasin olla hieman hermostunut.

Jos leikitään, että tämä on kuitenkin kierto jossa inssi tehdään. Entä jos h-hetki olikin perjantaina ja olin vaan liian tarkka sävyn kanssa. Nyt sitten huomenna testaisin eikä viivaa löydy enää ollenkaan. Ovulaatio ohi. Vähän turhan hermostuttava skenaario.

Mä tiedän, että useat ostavat varmuuden saamiseksi niitä kalliita digitaalisia ovistestejä. Pitäisköhän meidänkin? Se on kuitenkin pieni hinta siitä, että ajotus tulee oikein. Mitä mieltä te kokeneemmat ootte? Onko niistä ollut apua?

Hyvää pääsiäistä muuten kaikille! Kerrankin mulla ajankohtaan sopiva tausta blogissa!

12 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kannattaa ostaa digitaalisia myös! Jos ei halua käyttää pelkästään niitä, niin ainakin juuri silloin kuin nuo viivatestit näyttää ees suunnilleen kahta suht samanvahvuista viivaa. Itse olemme aina inssikierroissa käyttäneet vain digitaalisia. On niin isot rahat mennä mututuntumalla.. Tsemppejä teille! :)

  VastaaPoista
 2. Meille sanottiin klinikalla et digitestejä mut mä oon käyttänyt kumpaaki yhtäaikaa :)

  VastaaPoista
 3. Kannattaa ainakin varmistaa digitestillä siinä vaiheessa, kun liuskatestin viivat on alkaneet vahventua. Ajoitus on kuitenkin tosi tärkeä ja inseminaatiotkaan ei ole mitään halpaa lystiä. Halpatesti.fi tai kotitesti.fi saa clearblue digitestejä paljon halvemmalla kuin apteekeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tähän lisäisin vielä raskauskeiju.fi:n. Huimat on tosiaan hintaerot apteekin testeihin verrattuna!

   Poista
 4. Me ostettiin liuskatestien sijaan puikkoja. (kotitesti.fi:stä, mutta myös raskauskeiju on kuulemma tosi luotettava.) Käyttäjäkokemuksia vertaillen toimii paljon liuskoja paremmin. Meillä oli myös digi, mutta koska puikko toimii mulla niin hyvin, ei jatkettu kalliimman digin ostamista.

  VastaaPoista
 5. Kiitos neuvoista ja kommenteista! Kyllä me niitä digitestejä ostetaan. Googlettelin ja löysin tuolta raskauskeiju.fi sivuilta niitä digitaalisia ja nehän maksoivat VÄHEMMÄN kuin noi liuskat mitä ostettiin väestöliitosta! Ihan älytöntä! Nyt laitan niitä heti tilaukseen ja saatetaanpa ostaa pari raskaustestiäkin samalla. :D ps. tänään tuli kuitenkin selkeä tulos aamulla eli testiviiva oli huomattavasti tummempi kuin kontrolliviiva.

  VastaaPoista
 6. Meillä oli ihan vaan niitä liuskatestejä, merkki oli Wondfo one step ja toimi kyllä hyvin. Näytti minulle ainakin ovulaation tosi selvästi, esim malttamattomana testailin aamuin illoin ja edellisenä iltana tuli haalea viiva, joka ohjeen mukaan on negatiivinen ja aamulla tuli sitten selkeä positiivinen. Yhden oviksen kerkesimme tikutella harjoitukseksi ja toisella kertaa tehtiin jo inseminaatio, josta heti tärppäsi. Puoliso tilasi jostain netistä testit, ei vaan enää muista mistä, mutta oli huomattavasti halvempia kuin apteekissa tai klinikalla.

  VastaaPoista
 7. Meillä myös tarkoitus ensi ovulaatiossa tehdä inssi. Oltaisiinpa yhtä onnekkaita kun te! :D

  VastaaPoista
 8. Toivotaan tosiaan =) Olemme niin kiitollisia ja onnekkaita pienestä pojastamme. Me laitoimme lapsen alulle väestöliitossa oulussa ja saimme niin hyvää palvelua ja omalääkärimme oli aivan ihana, voin lämpimästi suositella paikkaa. Kun lukee näitä naisparien blogeja, niin huomaa miten kirjavia käytäntöjä ja ohjeita eri klinikoilla on ja varmaan saman klinikan eri lääkäritkin saattavat ohjeistaa hiukan erilailla. Tietystihän jokainen nainen ja pari on oma yksilönsä ja yhtenäiset ohjeet ei aina päde. Meille ei esimerkiksi tehty muuta tutkimusta, kuin ultra ennen ensimmäistä inssiä, kun taas jossain paikoissa tehdään automaattisesti se munajohtimien aukiolo-tutkimus. Meille lääkäri sanoi heti, että kun kaikki näyttää olevan ultran mukaan hyvin, niin ei tehdä mitään turhia tutkimuksia tässä vaiheessa vaan yritetään heti ja sitten jos ei ala tärppäilemään, niin tutkitaan vasta lisää. Tämä toimi kyllä meillä ja ei tullut turhaa stressiä, joka mielestäni saattoi vaikuttaa noin hyvään tulokseen heti. Meillä jäi vielä kaksi olkea odottelemaan sisarusta varten. ;) Hirmusesti onnea teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käydään myös Väestöliitossa mutta kylläkin Helsingissä. Meilläkään ei tehdä muuta kuin ultra (joka oli siis jo) ja keltarauhashormooniverikoe ja jos kaikki niissä ok niin sitten vaan inssiin. Vaikea uskoa,että eka inssi on jo ehkäpä kuukauden päästä! Onnea pojasta! :D

   Poista
 9. Me kävimme HKI VL myös ja tehtiin vain perus verikokeet ja inssiä edeltävä ultra taisi olla siinä kp 10-12 ja tietysti juuri inssi tilanteessa jolloin oli n.20mm follikkeli. Ovulaation tikutusta ei harjoiteltu etukäteen, jälkikäteen ajateltuna, olisi varmaan ollut ihan hyvä. :D Meillä oli apteekin liuskatestejä ja ovis löytyi helposti. Tästä sitten ekaan inssiin ja heti tärppi.
  Esikoinen syntyy ihan tässä parin kk sisällä, ja todella tajuaa nyt viimein, kuinka suuri tuuri ja onni oli matkassa. Olemme henkisesti jo valmistautuneet, ettei seuraavan kohdalla kaikki todennäköisesti sujukaan yhtä nopeasti.

  Tsemppiä ja onnea matkaan! Kyllä se onnistuu ennemmin tai myöhemmin, ihan varmasti :)

  VastaaPoista
 10. Oi voi! Onnea hirveesti teille! :D Taitaa olla käytäntö VL:ssä ettei mitään turhaan testailla jos vikka ei ole oletettavissa. Näköjään monilla se toimii hyvin. Voi että, oltaispa me yhtä onnekkaita!

  VastaaPoista