perjantai 20. maaliskuuta 2015

Hitaasti eteenpäin

Tänään ne alkoi. Menkat. Mitään järisyttäviä tunnetiloja niiden alkaminen ei saa vielä aikaan mutta veikkaan, ettei tämmöinen välinpitämättömyys kestä enää montaa kuukautta. Väkisinkin tässä vaiheessa myös mietityttää kuinka monet menkat on vielä edessä ennen pitkää taukoa. Jos kaikki menisi kuin elokuvissa, niin nämä voisivat olla toisiksi viimeiset kuukautiset ennen raskautta.

Maanantaina tilaan ajan ensimmäisiin fyysisiin tutkimuksiin. Vähän jännittää. Mitä jos sieltä löytyy jotain? Tai ei löydy mitään?! Jos kuitenkin uskaltaisin olettaa, että kaikki on ihan ok niin sitten alkaakin ovulaation odotus ja lopulta ensimmäinen inssi. Nyt tuntuu, että mähän en tiiä mistään mitään! Ovista tikutetaan, foillikkeleitä kasvatellaan ja piinapäivät kärsitään. Blogeista oppii vaikka mitä mutta nyt kun asiat onkin omalla kohdalla niin en osaakkaan yhtään soveltaa. Pitäisköhän sitä ovulaation tikuttamista harjoitella jo etukäteen? Ja mistä niitä testejä kannattaa hankkia?

Mun laskujen mukaan eka inssi saattaisi olla huhtikuun viimesellä viikolla. Seuraavalla viikolla oliskin sopivasti Äitienpäivä. Sanonpahan vaan.
5 kommenttia:

 1. Sitä ovista ei välttämättä tarvitse tikutella lainkaan, älä ota turhia paineita etukäteen, paljon tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos rauhoittelusta. :D Yritän hengitellä syvään ja odottaa lääkärin ohjeita.

   Poista
 2. Tehdäänkö teidän klinikalla testikierto, eli otetaan verikokeita ja seurataan ovulaatiota kotitestien avulla? Meidän klinikalla tehtiin, ja se ja eka inssikierto olivatkin ainoat, joissa sitten päädyin testaamaan ovista, sen jälkeen ollaan menty kokonaan lääkkeellisesti. En siis saanut ovulaatiotestistä plussaa testikierrolla ollenkaan, joten sain heti ekaan inssikiertoon lääkkeet, jotka kasvattavat munasolun.

  Oviksen testaamisesta sen verran, että se tikkuun osuminen voi olla aika vaikeaa. Mulla ainakin kävi niin, että virtsasuihku liikkuu pakoon sitä mukaa kun yritän viedä tikkua sen alle. Päädyin itse pissaamaan purkkiin ja sitten kastamaan tikun sinne, se on huomattavasti helpompaa. Klinikalta voi varmaan pyytää sellasen purkin, toki sen voi myös tehdä itse jostain muovipullosta leikkaamalla tms. Eli siinä mielessä testaamista voi harjoitella etukäteen, jos jännittää se virtsasuihkuun osuminen. Mutta toisaalta testit on todella kalliita, joten en kyllä lähtisi laittamaan rahaa oikeisiin testeihin ihan vain harjoittelun vuoksi.

  Sitten kun on tositilanne kyseessä, niin suosittelen Clearbluen digitaalisella näytöllä varustettuja testejä. Perustesteissä on tosi paljon tulkinnanvaraa, koska sen testiviivan pitää olla yhtä tumma tai tummempi kuin kontrolliviiva, joten digitaalinen näyttö on siitä helppo, että testi tekee päätöksen sinun puolestasi, että onko se positiivinen vai ei. Ovistestit on sellaisia, että ne voivat olla negatiivisia vaikka tikussa näkyisi selkeästi kaksi viivaa, koska se testiviiva ei saa olla vaaleampi kuin kontrolliviiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Joo tänään juuri tehtiin hoitosuunnitelma ja tehdään testikierto. Tai siis se on parhaillaan päällä. Torstaina alan testaamaan ovista ja jossain vaiheessa ensviikolla sitten verikokeisiin. Yllättäen saadaan kuulemma mennä jo ekaan inssiin tässäkin ovulaatiossa jos päivät sopii ja jos halutaan. Kiitos paljon ovistestausvinkeistä! :D

   Poista