maanantai 2. helmikuuta 2015

Aikakoneella vuoden taa!

9.1.2015 eli reilu vuosi sitten kirjoitin toisen postaukseni tähän blogiin. Silloin kuvittelin, että aloitamme hoidot vasta loppuvuodesta 2015. Kuvittelin myös paljon muuta tulevaisuudelta ja kirjoitinkin listan siitä mihin haluan kiinnittää huomiota ennen hoitojen alkamista. Kopioin listan tähän ja ajattelin käydä sitä rakentavassa mielessä läpi. Nyt jo heti arvelen, että jotkut asiat on toteutuneet hyvin ja jotkut huonosti. No katsotaan!


Oma fyysinen terveys:
- pysyvästi terveelliset ruokailutottumukset ja liikunta
-> painon pudotus. Noin 10kg
- perussairauteni (psoriasis) mahdollisimman hyvä hoito. Lääkitysvaihtoehtojen kartottaminen (tällä hetkellä biologinen lääkitys jota ei raskausaikana tai imettäessä voi käyttää) ja lääkärin kanssa perusteellisesti keskusteleminen liittyen sairauteeni ja lapsen saamiseen.
- omaan kiertoon ja ovulaatioon tutustuminen, gynekologilla käynti,

Tässä mun ikuisuusongelma. Mä en todellakaan ole oppinut pitämään itsestäni huolta. Paino ei ole pudonnut, päinvastoin, se on jopa noussut. Mä oon tosi perinteinen jojo-tyyppi. Innostun pariksi kuukaudeksi liikkumaan ja syömään terveellisesti kunnes tulee raskaampi aika eteen ja koen, ettei aikaa ja energiaa riitä mihinkään ylimääräiseen. Nyt oon siinä tilanteessa, että pakko ottaa itseä niskasta kiinni. Onneksi tässä varmasti ehkä kolmisen kuukautta ennen ekaa inssiä, joten saan ruokavalion kuntoon (Paleotyyppinen) ja yritän taas tehdä liikkumisesta rutiinia. Kiloja pitää ehdottomasti saada pois ennen raskautta. Ja varmasti tämä ylipaino vaikuttaa hedelmällisyyteenkin jo. Jos jotain hyvää tällä saralla olen onnistunut tekemään niin se on foolihapon ja d-vitamiinin säännöllinen syöminen.

 Intoilemani Paleo-ruokavalio menetti hohtonsa parissa kuukaudessa kun tuloksia ei näkynyt iholla. Rääkkäsin myös itseäni työllä, enkä jaksanut panostaa ruokaan yhtään. Psoriasis pyörii samoissa ympyröissä mutta se on positiivista (ja myös vähän outoa), ettei se ole pahentunutkaan merkittävästi vaikka lopetin biologisen lääkityksen yli kuukausi sitten. Keskusteltiin ihotautilääkärin kanssa mahdollisesta tulevasta raskaudesta ja sain ohjeistuksen lääkitykseen (rasvoihin). Joitain rasvoja en saa enää käyttää enää ollenkaan koska ne varastoituvat kroppaan. Joitain saan käyttää siihen saakka kunnes pulla on uunissa ja sitten lopettaa. Joitain saan käyttää maltillisesti raskaanakin. Valohoito sekä lääkärillä että auringossa ainoat täysin turvalliset.

Kiertoa olen seurannut uskollisesti noin 8kk ja huomannut, että se on jotakuinkin säännöllinen. Kesto on usein miten 27 päivää mutta se vaihtelee noin kolmella päivällä. Lääkäri sanoi kuitenkin, että se on silti säännöllinen. Itse kuvittelin, että säännöllinen on sellainen joka tulee päiväntarkasti samaan aikaan. Gynekologilla en ole käynyt paitsi papa-kokeessa kun täytin 30. Se taitaa kuitenkin olla se tärkein. Ja kohtahan sitä tutkitaan oikein urakalla.

Henkinen hyvinvointi:
- parisuhteesta hyvää huolta pitäminen
- muut sosiaaliset suhteet
- muidenkin kun vauvajuttujen tekeminen ja ajattelu!!!

Tämä osa-alue on toteutunut hyvin. Itse asiassa oon lähentynyt ihmisten kanssa ja kiinnostunut monistakin uusista asioista. Nyt kun mietin blogin aloittamisaikoja niin elämä todella pyöri aika pienissä piireissä ja vauvakuumeillessa. Nyt elämä on huomattavasti aktiivisempaa.

Taloudellisen tilanteen paraneminen:
- aktiivinen työtilaisuuksien etsiminen
- opiskelupaikan haku
- omalla alalla kehittyminen
- turhien menojen karsiminen!

Tälläkin saralla olen mennyt eteenpäin huomattavasti. Olen saanut jalkaa oven väliin eräässä haaveilemassani työpaikassa ja päässyt tekemään paljon projekteja ja uusia on suunnitteilla. Opiskelupaikkaa hain mutten saanut. En kuitenkaan jäänyt sitä suremaan. Saattaa olla, että jossain vaiheessa vielä sinne haen mutta nyt haluan keskittyä olemassa oleviin kykyihini ja niiden kehittämiseen. Turhien menojen karsiminen... tätä on vaikea arvioida... tässä on varmasti kehittymisen varaa. Pitääkin ottaa mietintään.

Tiedon lisääminen:
osallistuminen sateenkaariperheiden perhevalmennukseen
itseopiskelu (esim. sateenkaarivanhemmudesta, keinohedelmöittämisestä, perheen sisäisestä adoptiosta, ym mistä asiaan liittyvästä nyt satunkin innostumaan :D )

Paljon on tietoa tullut lisää. Suurin kiitos siitä teille kanssabloggaajat kun olette jakaneet kokemuksianne. Haluan ehdottomasti jatkaa sitä ja jakaa omatkin kokemuksemme tuleville sateenkariperhehaaveilijoille. Kävimme myös sateenkaariperhevalmennuksessa ja erityisesti vaimolle se oli todella tärkeä kokemus. Itse olin lähes kaikesta infosta tavalla tai toisella joskus lukenut mutta parasta antia oli toisten samassa tilanteessa tai jo hoidoissa käyneiden kokemukset ja tuntemukset. Myös kurssin vetäjät olivat ihan mahtavia!

Nyt se tosiaan on alkanut mitä ollaan odotettu pitkään. SE asia jonka takia aloitin tämän blogin ja jota odotellessani olen kirjoittanut tuntemuksiani. Jotenkin luottavainen olo tulevaisuudesta. Me mennään kokoajan eteen päin elämässämme ja monella tavalla meidän perheen asiat on parantuneet näinkin lyhyessä ajassa. Eiköhön tavalla tai toisella se lapsikin meille saada. Haluan uskoa niin. Mun pitää uskoa niin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti