perjantai 30. tammikuuta 2015

Ensikäynti takana

Nyt se toden teolla alkoi mitä on reilusti yli vuosi odotettu ja jännitetty. Kävimme siis ensitapaamisella klinikalla. Tunnelmat hyvät vaikkakin hieman mietteliäät ja taas raha-asiat huolettaa. Esikäynti oli siis pelkkää keskustelua. Jostain syystä olin saanut sen käsityksen, että ensimmäisellä kerralla tehdään jo joku tutkimuskin mutta olin kyllä tyytyväinen kun sai vielä pitää housut jalassa. Juteltiin meidän tilanteesta ja lääkäri sanoi, että kartoittaa ollaanko me soveltuvia vanhemmiksi ja sopiiko meidän elämäntilanteeseen lapsi. Vähän alkoi jännittämään. Lääkäri myös tarttui lapsen tulevaan isättömyyteen ja jopa hieman provosoivasti kyseli asiasta meiltä. Me kuitenkin ollaan ajateltu asiaa todella paljon ja lääkärikin tuntui lopulta olevan tyytyväinen pohdintoihimme. Lääkäri myös sanoi, että inseminaatioita luultavasti joudutaan tekemään luonnonkiertoon 6-8 kappaletta ennen kuin tärppää. Taisi olla vähän pelottelua, että osaa varautua. Toivottavasti tuo ei kuitenkaan ole keskiarvo siitä kuinka kauan kestää niilläkin joilla ei ole lääketieteellisiä ongelmia raskaaksi tulemisen kanssa. Olisi kyllä kiva tietää kuinka kauan teillä blokin lukijoilla on kestänyt projekti? Eli monta inssiä se vaati?

Seuraavaksi siis ohjelmassa psykologikäynti, jota itse asiassa odotan aika paljon. Ihana puhua ammattilaisen kanssa näistä asioista. Jos siltä tulee vihreätä valoa niin sitten varaamaan aikaa ensimmäisiin fyysisiin tutkimuksiin, jotta saadaan kierto selvitettyä.

Helsingin reissu oli muutenkin ihana. Käytiin mahtavassa pikku kahvilassa klinikan vieressä, galleriassa ja kyläilemässä kaverin luona. Hieman alkoi mietityttämään mahdollisuus Helsinkiin muuttamisesta joskus tulevaisuudessa. No nykyisessä kotikaupungissamme meillä on asiat just nyt niin hyvin, ettei muutto tunnu järkevältä mutta molemmilla alkoi itää ajatus vähän isommista ympyröistä. Ehkäpä vielä joskus.


Kevät alkaa jo tuntua mielialassa. Semmoinen olo, että kaikki on mahdollista. Täytyy pitää siitä kiinni.

29 kommenttia:

 1. Saako udella mikä klinikka kun tuollaisia puhuvat?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väestöliiton klinikka Helsingissä

   Poista
  2. okei, oon hieman huonoo kuullut väestöliitosta mutta toivottavasti ovat vain huhuja! me itse käymme Graviditaksella, helsingissä!

   Poista
  3. Mullakin oli jossain vaiheessa vähän huono kuva kyseisestä paikasta mutta sitten taas kuulin hyviäkin juttuja. Mä toivon, että kaikki menis täällä ihan mallikkaasti. Katsotaan nyt ainakin pari inssiä ennen kun aletaan miettiä mitään muita vaihtoehtoja. Saattaahan se olla, että seuraavalla kerralla käydään tarkemmin läpi juttuja. Onnea teille hoitoihin!

   Poista
  4. ihana asenne! ja toivotaan et kaikki menee teilläkin siellä hyvin ! kiitos, ja onnea teillekkin hoitoihin! :)

   Poista
 2. Meille kerrottiin väestöliitossa, että insseillä raskautuminen yleensä tapahtuu ensimmäisen 3 inssin aikana. Meille on nyt 3 tuloksetonta inssiä tehty ja nyt on ensimmäinen IVF-edessä. Päätimme jo hoitojen alussa, että yritämme inssiä kolmesti ja jatkamme tarvittaessa IVF:llä. Minussakaan ei ole mitään lääketieteellistä vikaa, mutta insseillä ei vain tärpännyt. Tsemppiä teille insseihin ja toivottavasti pian tärppää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohhoh! Olipas teille erilaiset jutut. Meidän lääkäri ei sanonut mitään mistään muista vaihtoehdoista kun vaan insseistä. Pitää enskerralla olla joku lista valmiina kysymyksistä. Nyt ei oikeen tajunnu mitään kysyä vaikka olisi varmasti pitänyt. Onnea teille hirmusti IVF-hoitoihin! Toivottavasti tuottaa tuloksen! Ja kiitos tsempeistä! :)

   Poista
 3. Meillä onnistui viidennestä inseminaatiosta. Kuudes olisi vielä tehty ja sen jälkeen siirrytty ivf:n. Itse epäilin tuolloin, että jossain saattaa olla jotain vikaa, kun noin monta kertaa piti yrittää. Toisen lapsen yritys sitten vahvistikin epäilyt todeksi, kun ei meinannut tärpätä millään ja ivf:n yhteydessä vika alkoikin sitten selvitä. Mutta aika harvalla menee näin vaikeaksi, yleensä kai inseminaatioita ei tarvitse tehdä kuin muutama ja on niitäkin, joilla tärppää aina heti ekalla kerralla. Tsemppiä hoitoihin ja toivottavasti onnistuu helposti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea onnistumisista! Hyvä kuulla kokemuksia mutta harmi kun olet joutunut vaikean kautta menemään. Mä niin toivon, että me oltaisiin niin onnekkaita, että päästäisiin helpolla. Kiitos tsempistä!

   Poista
 4. Meillä tosiaan kuusi inssiä takana ja ei vielä valitettavasti raskautta. Mitään fysiologista vikaa ei ole löytynyt, päinvastoin, kaikki on näyttänyt erinomaisekta, säännöllinen kierto jne. Ajoitukset on kuitenkin haastavia. On muutenkin niin paljon mikä voi mennä pieleen, joten ajoituksen olisi oltava napakymppi. :) Klinikkamme lääkärikin tämän juuri vahvisti, että naispareilla ja itsenäisillä naisilla se on niin paljon haastavampaa, kun ei pysty heiluttelemaan lakanoita varmuudeksi myös seuraavana päivänä. Tai voi, mutta. :) Toinen millä on uskoakseni äärimmäisen suuri merkitys on stressittömyys ja mahdollisimman hyvä rentous. "Monen inssin kokijana" kehottaisin ottamaan aika rauhallisesti eikä puskemaan uutta heti uuden perään. Ainakin itse muuttaisin sen viime vuodelta jos voisin. Mutta kaikesta tästä huolimatta teillä on ihan kaikki mahdollisuudet onnistua heti! Suuresti onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä. Tuota stressittömyyttä olen itsekkin paljon pohtinut ja jossain vaiheessa siitä kirjoitinkin kun tässä odotellessakin pääsin aikamoisiin svääreihin pallotellessani pahimmilla mahdollisuuksilla. Yritetään pysyä rentoina ja toiveikkaina vaikkei heti tuloksia tuliskaan. Toivon sydämmeni pohjasta, että teillä tärppää mahdollisimman pian!

   Poista
 5. Ompa todella outoa, meille kyllä on kans sanottu että yleensä 3 kerralla onnistuu ja jos ei niin muihin hoitomuotoihin. Ja ainakin täällä Keski-Suomessa tuo on pitänyt paikkansa kun meillä sekä lähes kaikilla tuntemillamme naispareilla inseminaatio (klinikalla tai kotona) on onnistunut jo ekalla tai viimeistään toisella kerralla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo max. 3 kertaa olis meille ihan passeli. ;) Toivotaan että kaikki pääsee siihen. Kivalta kyllä kuulostaa, että ainakin Keski-Suomessa nappaa pian. :D

   Poista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Voi ei! Joku laittoi kommentin, että oli ollut myös Helsingin väestöliitossa ja heille oltiin sanottu, että alle 30v. Tulee ensimmäisillä kolmella yrityksellä raskaaksi ja 80% viidellä yrityksellä. Yritin tähän vastata puhelimella ja sörkin vahingossa vääriä nappuloita ja poistin viestin. Ei ollut tarkoitus! Mutta vastaus: ikävä kyllä pikkasen oon jo päässyt yli kolmenkympin. Tarkalleen ikä siis on 31. Toivottavasti Se ei kuitenkaan merkittävästi vähennä hedelmällisyyttä vielä.

  VastaaPoista
 8. Yksityisellä on tosi hyvä vastaanotto, ainakin meidän klinikalla Fertinovalla ja meillä tärppäsi kolmannella inssillä. Projektiin meni noin 1,5 vuotta vissii mut pidettiin sinä aikana puolen vuoden taukokin. Laskettu aika on 10.3 :)

  VastaaPoista
 9. Meillä onnistui toisella kerralla eli käytännössä melkein heti siis. Eli toivoa on myös nopeasta onnistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan toivoa herättävää! :)

   Poista
  2. Ja mehän ollaan siis jo hyvin 30 ikävuoden puolella :-)

   Poista
 10. Meille sanottiin, että ihminen on valitettavan huono raskautumaan. Mutta että jokaisella yrityskerralla on noin 30 prossan mahdollisuus. Viiteen luonnonkiertoiseen inssiin lääkäri olisi meille suostunut ja sen jälkeen olisi suositellut hormoneja. Ei tarvinnut, kun tärppi tuli heti.

  VastaaPoista
 11. Oi kuin mahtavaa. Hirveesti kiinnostaisi myös teidän iät. Onko ekalla raskaaksi tulleet vielä kahden kympin puolella? :D

  VastaaPoista
 12. Hei ja kiitos hyvästä blogista! Lääkäri puhui meille kovin negatiiviseen sävyyn, että nopeasti mennään ivf-hoitoihin, jos ei tärppää inseminaatio, johtuen lievästi polykystisistä munasarjoista. Mutta meillä kävi tuuri ja ekalla inseminaatiolla tärppäsi ja nyt meillä on täällä päivien ilona 1v 3kk tyttö! :) Onnea hurjasti matkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kun luet mun jutttuja! :) onpas mahtava tuuri käynyt! Onnea tytöstä!

   Poista
 13. Meillä raskautumisikä 28 ja VL Hki. Onnistui ekalla inseminaatiolla. Ennen inssiä polyyppien poisto, jotka löytyi kierronkartoitus ultrassa. LA on 20.5 :) 5 inssiä sanoi lääkäri että olisi tässä iässä järkevää kokeilla ja että kolmen sisään onnistuu suuri osa alta kolmikymppisistä. Luonnonkierrolla mentiin. Jännittää kyllä seuraavaa lasta ajatellen, kun 30 menee rikki ja olisi toisen meistä vuoro. Noinkohan onnistuu yhtä helposti. Toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea tulevaan! Ja ihanaa kun teilläkin tuli ekasta. :) Vähän jännittää mihin porukkaan itse tulee kuulumaan. Nopeisiin vai hitaanpiin. Toivottavasti kuitenkin jompiin kumpiin.

   Poista
 14. Viisi inssiä takana, sen jälkeen kaksi IVF-kierrosta, ekasta päästiin tuoresiirron lisäksi kolmeen pakkassiirtoon (alkiot käytettiin siinä sitten loppuun), tokasta päästiin vain tuoresiirtoon. Eli yhteensä kymmenen tuloksetonta yritystä. Nyt edessä kolmas IVF-kierros, siis yhdestoista yritys. Hienoa, jos joillain tärppää heti tai melkein heti, mutta suosittelen varautumaan varmuuden vuoksi myös hieman pidempään rupeamaan. Nimimerkillä PCO-piirteitä, 30+ vee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon pahoillani, että joudutte kulkemaan noin raskaan tien! Mä oon paljonkin miettinyt sitä, että lapsi ei luultavasti ihan heti tule. Ja sitäkin, ettei sitä ehkä tule koskaan. Toivon sydämmeni pohjasta, että sekä te että me saadaan ne lapset vielä! :) Tsemppiä!

   Poista