torstai 24. heinäkuuta 2014

Häistä!

Yks kaks yllättäen se iski. Hääpaniikki! Ei vaiskaa, vähän liiottelin. Tajusin kuitenkin, että pakko kait niitä pienimpiäkin häitä on jotenkin suunniteltava.

Kerrottiin meidän suunnitelmista muutama päivä sitten tyttöystävän siskolle ja sehän oli aivan todella innoissaan. Oltiin ajateltu, että koska sisko asuu naapurimaassa ja olemme joka tapauksessa menossa sinne jouluksi, niin heidän ei meidän puolestamme tarvitse laittaa rahaa matkustamiseen häiden takia. Voidaan sitten juhlia erikseen vielä heidän luonaan. Sisko oli kuitenkin erimieltä ja sanoi, että tottakai haluaa tulla. (muutenkin oli aivan todella mahtavan tohkeissaan mahdollisesti tulevasta vauvasta!) Aivan ihanaa jos hän tulee ja eritysen paljon se merkitsee tuolle siipalle koska sisko on ainoa lähisukulainen olemassa.

No niin ihanaa kun siskon osallistuminen onkin, niin kieltämättä siitä tuli vähän paineita järkätä jotain suurempaa. Me kun oltiin ajateltu säästää kaikki mahdolliset roposet hoitoihin ja se joulureissukin pitää tehdä, niin häihin budjettia ei ole muutamaa satasta enempää. Ja muutama satanen tarkoittaa siis todella n. 200€. Yhteensä meitä olisi juhlijoita maksimissaan 15 ja jo pelkkä ravintolailta (tämä siis halpa vaihtoehto) tulisi maksamaan n.750€. Ei tule kysymykseenkään lohkaista budjetista tuota määrää.

Ollaankin harkittu niinkin radikaalia vaihtoehtoa, että pidetään juhlat meillä (tilaa riittää) ja tehdään ruuat itse. Mietiskelin, että ruoka voisi olla suurimmaksi osaksi kylmää (salaatteja, kalaa jne.) ja muutama lämmin juttu jonka vaan heittää uuniin lämpiämään. Äitikin varmasti voi auttaa... niinkuin kyllä kaikki muutkin, pelkkää perhettähän sinne olisi tulossakin.

Joo! Nyt kun tätä kirjoitan niin tämähän alkaa tuntumaan loistavalta vaihtoehdolta! Saadaan meidän näköiset juhlat ja ehkä budjetti antaisi periksi tällä tyylillä kutsua jopa muutaman kaverinkin...

Niin hääpäivä nyt näillä näkymin sijoittuu johonkin joulukuun alkupuolelle. Luotan siihen, että tasa-arvoinen avioliittolaki on silloin voimassa!


4 kommenttia:

 1. Jos on pieni budjetti mutta kuitenkin haluaa juhlistaa jollain tavalla niin kotijuhlat ilman muuta! Rekisteröimme parisuhteen opiskeluaikana ja olimme säästäneet pari tonnia sitä varten. Päätimme kuitenkin lähteä häämatkalle niillä rahoilla :) Perheillemme halusimme järjestää pienet juhlat, joten rukoushetki lähikirkossa ja sitten juhlat meillä kotona oli hyvä vaihtoehto. Meitä oli vain kymmennen, joten juhliin meni noin satanen, ja meillä oli tosi mukavaa. Muutenkin tuntui kivemmalta olla kotona koska perheemme eivät olleet tavanneet kuin kerran ennen sitä (pitkät välimatkat) niin oli paljon rennompaa. Me oltiin ainakin tosi tyytyväisiä!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihanalta juhlalta teillä! Ja varmasti oli ihana päästä kunnon häämatkalle. En oikein enää muista miksi alun perin pidin kotijuhlia huonona vaihtoehtona... ehkä ajattelin, että muualla olisi juhlavampaa tai sitten vaan halusin päästä helpommalla. Nyt kuitenkin oon jo aika innoissani ja kerrankin pääsen järkkäämään kunnon illallisen.

  VastaaPoista
 3. Meillä oli hääjuhlat vuokratussa mökissä, missä sitten samalla vietimme viikon kesälomastamme. Oikein rennot ja kotoisat pippalot :)) Kotona pidettävät juhlat kuullostavat kivalta, meillä se ei oikein onnistunut, vähän neliöitä ja kolme koiraa :D

  VastaaPoista
 4. Oi, mökkijuhlat oli varmaan mahtavat! :D

  VastaaPoista