lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kevättä rinnassa!

Oi kun on niin ihanaa kun tulee kevät! Tai siis onhan se jo ainakin täällä etelässä päin. Viikon on jo krookuksetkin kasvattaneet versojansa ja meillä on takapiha lähes kokonaan sula lumesta. Tavallaan tämmöinen omituinen sääilmiö huolestuttaa mutta on se ihanaakin!

Eilen sitten viimein aloittelin sitä aikaisemmin puhumaani Paleo-ruokavaliota. Käytiin kaupassa ja täytettiin kaappi vihanneksilla, juureksilla, hedelmillä, kylmäpuristetulla oliiviöljyllä, voilla, pähkinöillä, kananmunilla, kalalla ja kookosmaidolla. Tänään vielä täydennettiin kaapia kylmäpuristetulla kookosöljyllä. Näillä pääsee hyvin alkuun. Ollaankin viimeiset pari päivää mässäilty mielestäi paremmilla ruuilla kun pitkään aikaa. Joitain ruokia ei vaan ole hoksannut aiemmin juurikaan käyttää. Esimerkiksi nyt vaikka lanttu. Kuinka ihanaa on uunissa kypsennetyt, öljyllä ja mausteilla marinoidut lanttukuutiot! Siihen kylkeen pannulla voissa (!!!) paistetut silakat, reilu kasa jotain tuoretta salaattia ja muutama ripsaus omatekemää salaattikastiketta. Ah!

No hehkuttelut sikseen. En varsinaisesti ajatellutkaan etteikö Paleo-ainella saisi tehtyä herkullista ruokaa. Ongelma mulle on tässä se totaalikieltäytymispuoli. Mä en oo semmosessa hirveen hyvä. Nyt vaan pitäisi pysyä tiukkana jos haluan saada todellista tietoa siitä miten tää ruoka vaikuttaa mun sairauteen ja muutenkin kroppaan. Toinen ongelma tässä hommassa on raha. Sitä kun ei muutenkaan meidän taloudessa liikaa ole ja siitäkin vähästä säästetään hoitoihin, niin tiukille menee. Tietysti jos tämä ruokavalio tehoaa täydellisesti mun psoriin niin voin luopua lääkityksestä ja säästää n.600€ vuodessa (kelan lääkekatto joka pamahtaa täyteen heti ekasta lääkesatsista). Ja olishan se mahtavaa elää ilman lääkitystä!

Pikkusen enemmän on taas jostain syystä tullut hehkuteltua vauvahaaveillakin. Taitaa mulla hormoonit säädellä vähän noita vauva-ajatuksia. Ja mä oon aina ollut sitä mieltä, että muhun ei päde mitkään "se aika kuukaudesta" jutut. Ehkä se napsahtaa vasta kun tulee maaginen 30v. täyteen.

Ihanaa lauantaita kaikille. Mä meinaan nyt komentaa mun rakkaan katsomaan mun kanssa Gravityä ja löhöömään sohvalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti