maanantai 10. helmikuuta 2014

Mitä tulikaan luvattua!

Ou nou! Kaverini linkkasi tämän :autoimmuunisairauksien-kasvu-osin-suomalaisen-teollisuuden-tukemisen-ja-aivopesun-seurausta facebookkiin ja tietysti itsekkin autoimmuunisairaana kiinnostuin kovasti sekä linkistä että lopulta myös tuosta Paleo-ruokavaliosta. Tuli sitten luvattua, että toimin koekaniinina kuukauden ajan ja katson mitä kroppa tykkää tästä systeemistä. Erityisesti kiinnostaa voisinko saada vaikean ihopsoriasikseni kuriin tällä keinolla.

En ole vielä kovin syvällisesti ruokavalioon tutustunut mutta pääperiaatteet on sisäistetty. Tässä lainaus tuosta linkkaamastani jutusta jossa hyvin tiivistetysti ruokavalion idea:


– Siinä karsitaan pois kaikki mahdollisesti haitallisia ravintoaineita sisältävät ruoat. Koska gluteeni liittyy käytännössä lähes kaikkiin autoimmuunisairauksiin, viljatuotteet lähtevät. Samoin käy suomalaisille maitotuotteille, soijapohjaisille tuotteille sekä palkokasveille: pavuille, linsseille, herneille, maapähkinöille…– Jos haluaa pelata varman päälle, voi lopettaa myös koiso- ja chilikasvien, perunan sekä tomaatin käyttämisen."  Olli Sovijärvi

Haastavaksi tämän ruokavalion toteuttamisen tekee se, etten syö lihaa. Onneksi syön kuitenkin kalaa ja kananmunia koska muuten saattaisi proteiinin saanti olla hyvin vaikeaa sillä myös kasvissyöjän (joka en siis kuitenkaan nytkään ole) pääproteiinin lähteet katoavat lautaselta. Ei enää soijapapuja tai muitakaan palkokasveja, jotka ovat siis proteiinipitoisimpia kasviksia.

Käytännössä olen siis ainakin kuukauden syömättä:
viljaa 
maitotuotteita (paitsi voita)
palkokasveja 
perunaa, tomaattia, chiliä, paprikaa (?), munakoisoa ja mitäköhän vielä!

Huh huh, kuulostaa aika hurjalta! Mutta jos ruokavalio todella tepsii sairauteeni niin täytyy kyllä hyvin vakavasti harkita kestäisinkö syödä tällä tavalla loppuelämäni. Tällä hetkellä minulla on todella tuju lääkitys. Piikitän mahaläskeihin kerran viikossa biologista lääkettä jonka sivuvaikutuksena vastustuskykyni on 50% huonompi. Eikä lääke edes toimi täysin vaan joudun piikittämisen lisäksi marinoimaan itseäni kortisoonilla.

Ja jottei unohtuisi tämän blogin päätarkoitus niin kyllähän se lapsen saaminen tässäkin taustalla kolkuttelee. Raskaana tai imettäessä kun nykyisiä lääkkeitä ei voi käyttää ja vajaa parivuotta ilman lääkkeitä tuntuu aika pitkältä ajalta.

Ajattelin aloittaa kokeilun ensi kuun alkupuolella, kunhan työkiireet hellittää ja tulee noin kuukauden hiljaisempi kausi. Saatte sitten kuulla miten menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti