perjantai 24. tammikuuta 2014

Se Perinteinen Nainen

Eilen illalla siipan kanssa lenkillä jostain jutellessamme (en enää edes muista mistä) vastasin leikilläni, että sen siitä saat kun valitset tämmösen perinteisen naisen. Naurettiin päälle mutta sitten rupesin miettimään, että niihän se taitaa vähän olla. Eikös sitä sanota että kolmikymppisenä alkaa viimeistään biologinen kello tikittää ja ne lapsihaaveet tulee (jos on tullakseen). Muitakin muutoksia on ollut ilmassa. Olen alkanut kiinnittää enemmän huomiota terveyteeni syömällä paremmin ja lopetin myös tupakoinnin (!!!). Lenkkeillään pariskuntana lähes joka ilta. Olen alkanut hoitaa leväperäistä  huoletonta talouttani paremmin ja ollaan jopa päätetty hankkia yhteiset talous- ja säästötilit. Kodin laittaminenkin on alkanut kiinnostaa ihan uudella tavalla (ja siivoaminen). Yksi suuri asia mielestäni on se, että meillä oli jouluna joulukuusi ja joulukoristeita. Monelle nämä asiat on varmasti olleet arkipäivää jo parikymppisestä mutta ei minulle. Ei sillä, erotutaan varmasti keskiverto kolmikymppisestä pariskunnasta aikatavalla vieläkin mutta muutamia suuria harppauksia kohti vastuullista aikuisuutta ollaan tultu.

Me ei olla kerrottu meidän lapsentekoaikeista mitenkään yleisesti. Itseasiassa ainoat jotka tietävät on mun vanhemmat. Niillekin kerrottiin oikeastaan siksi kun mun äiti oli nähnyt unta jossa tuo toinen puolisko oli kertonut äidille minun olevan raskaana. Ja äiti oli ihan innoissaan siitä unesta. Oli hieman kiusallista naureskella puhelimessa asialle kun oltiin juuri viikko takaperin päätetty yrittää sitä lasta. No juteltiin siipan kanssa asiasta ja seuraavana viikonloppuna kun nähtiin mun vanhemmat ja äiti taas otti unensa puheeksi niin kerrottiin että, säästäminen hoitoja varten on alkanut. Ja olihan ne todella iloisia. Ja mun äiti (niinkuin varmaan aika monen muunkin) on aina tiennyt että mä haluan lapsia. Siis myös silloin kun en itse sitä ole tiennyt. (tähän semmonen silmienpyörittelyhymiö)

Kavereille ei olla puhuttu mitään. Meidän kaveripiirissä on aika harvalla lapsia tai muutenkaan mitenkään vakintunutta elämää. Onneksi ihan lähipiirissä on yksi parikuukautinen vauveli. Tämän vauvan äiti varmasti on arvannut meidän haluavan lasta ja varmasti tulee olemaan ensimmäisten joukossa kun meidän suunnitelmista yleisemmin kerrotaan.

Vähän kyllä jännittää lähipiirin reaktiot. Mitään negatiivista en pelkää mutta varmasti monet tulevat yllätymään.


Ihania aurinkoisia talvipäiviä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti