torstai 9. tammikuuta 2014

Pitkä odotus=hyvin aikaa valmistautua?

Kaksi vuotta lasta haluavalle voi olla pitkä aika odottaa, varsinkin kun takuuta raskautumisesta ei silti ole. Pahimmassa tapauksessa vaivalla säästetyt rahat hupenevat hoidoissa eikä vauvaa vaan kuulu. Toisaalta voihan käydä niinkin onnellisesti, että pamahdan paksuksi ensimmäisestä inseminaatiosta ja säästettyä rahaa jää reilusti vauvahankintoihin. Näiden kahden ääripään välillä aivoni poukkoilevat tuon tuostakin ja tunteet vaihtelevat pelosta toiveikkuuteen. Liian pitkälle haaveiluun en uskalla uppoutua mutta yritän varautua pahimpaan. Alitajuntani sitä ei vaan ole tajunnut ja harvasen yö näenkin vauvaunia (unissani meillä on ensimmäisellä yrityksellä alkunsa saanut poikavauva, joka heti syntyessään pitää päätään ylhäällä ja katselee ympärilleen hyvin uteliaasti :D ).

 Jotta en ihan eksyisi hyödyttömään haaveiluun ja jossitteluun niin olen päättänyt tehdä tässä (max) kahden vuoden aikana jotain hyödyllistä. Jotain joka (toivottavasti) auttaa valmistautumaan myös raskauteen, äitiyteen ja sateenkaarivanhemmuuteen sekä ehkä myös pettymyksiin ja pitkään odottamiseen. Tässä vähän alustavaa listaa asioista mihin aion kiinnittää erityistä huomiota :

Oma fyysinen terveys:
- pysyvästi terveelliset ruokailutottumukset ja liikunta
-> painon pudotus. Noin 10kg
- perussairauteni (psoriasis) mahdollisimman hyvä hoito. Lääkitysvaihtoehtojen kartottaminen (tällä hetkellä biologinen lääkitys jota ei raskausaikana tai imettäessä voi käyttää) ja lääkärin kanssa perusteellisesti keskusteleminen liittyen sairauteeni ja lapsen saamiseen.
- omaan kiertoon ja ovulaatioon tutustuminen, gynekologilla käynti,

Henkinen hyvinvointi:
- parisuhteesta hyvää huolta pitäminen
- muut sosiaaliset suhteet
- muidenkin kun vauvajuttujen tekeminen ja ajattelu!!!

Taloudellisen tilanteen paraneminen:
- aktiivinen työtilaisuuksien etsiminen
- opiskelupaikan haku
- omalla alalla kehittyminen
- turhien menojen karsiminen!

Tiedon lisääminen:
osallistuminen sateenkaariperheiden perhevalmennukseen
itseopiskelu (esim. sateenkaarivanhemmudesta, keinohedelmöittämisestä, perheen sisäisestä adoptiosta, ym mistä asiaan liittyvästä nyt satunkin innostumaan :D )

Varmasti monia muitakin asioita tulee vielä myöhemmin mieleen mutta tässä nyt yhdellä istumalla muistetut. Jos mahdollisille lukijoille tulee mieleen muita mahdollisia asioita joiden tekeminen saattaisi valmistaa tulevaan niin ehdotuksia otetaan riemulla vastaan!

Nyt toteuttamaan sekä omasta fyysestä kunnosta että parisuhteesta huolta pitämista ja lenkille! :)
2 kommenttia:

  1. Hauskaa, että on joku toinenkin joka joutuu pitkään odottamaan hedelmöityshoitojen aloittamista. :) Meillä tosin syyt on hieman erilaiset, mutta kävimme sateenkaariperheiden perhevalmennuskurssilla ja 2 vuotta sitten, emmekä vieläkään ole päässet inseminaatioihin asti. Tällä hetkellä ajatus on, että ensi syksynä voisi aikaisintaan alkaa tapahtua.

    Olen itsekin valmistautunut lukemalla blogeja ja kirjoja aiheesta, mutta sitten toisaalta olen välillä yrittänyt keskittyä muihinkin asioihin, koska sekään ei tee hyvää pääkopalle jos koko ajan miettii lasten saamista. Toivottavasti nuo tavoitteet toteutuvat teillä hyvin! Mulla ainakin tuo terveydestä huolehtiminen on edelleen vähän retuperällä, kun en ole nyt harrastanut säännöllisesti mitään liikuntaa...

    VastaaPoista
  2. Kivaa, tännehän oli tullut kommentti! On ihana tietää, että muillakin valmistautuminen kestää. Ei niin yksin tarvitse olla "ainoa" joka ei käy vielä edes hoidoissa (verrattuna siis lukemieni blogien tyyppeihin). :) Kyllä se päivä meillekin koittaa! :)

    Mulla tuo terveysaspekti on alkanut toteutumaan yllättävän hyvin koska lopetin tupakoinnin (tyttöystävä myös!) ja tein täydellisen ruokaremontin. Kunnon liikuntaa sais mullakin olla enemmän.

    VastaaPoista